Visby Golfklubb. Foto: Oskar Åsgård

Golfsverige

Han blev årets greenkeeper

Visbys Petter Lindblad har utsetts till Årets Greenkeeper.

Text: Olof Åsgård • 2022-04-12 Uppdaterad 2022-04-12

Visby GK på Gotland utsågs av Svensk Golfs jury till Sveriges bästa bana 2020. Nu har intresseorganisationen Swedish Greenkeepers Association (SGA) utsett klubbens banchef Petter Lindblad till Årets Greenkeeper.

Motiveringen:
”Petters storhet som greenkeeper ligger framförallt i den kunskap, nyfikenhet och erfarenhet som han samlat på sig genom åren.
Hans fingertoppskänsla för att leda sin personalgrupp har han utvecklat under sina år som ledare. Att alla mår bra, tycker jobbet är kul och presterar på en ständigt hög nivå.
Petter har fått lägstanivån på Visby GK att alltid ligga så högt så man tror att den är speciellt preparerad. Någon sa: ”Det är ofattbart, men banan är ju alltid i världsklass.”

SGA utser årets greekeeper varje år. Vinnaren får en kavaj, en pokal och en check på 10 000 kronor.
Medlemmar i SGA, PGA of Sweden, GAF och anställda på Svenska Golfförbundet nominerar greenkeepers. Dessa kokas ner till ett tiotal namn som styrelsemedlemmarna i SGA därefter sätter poäng på.

Visby GK har 27 hål och ritades ursprungligen av Nils Sköld och har sedan uppdaterats av Pierre Fulke och Adam Mednickson.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-04-12
NyheterArtiklarGolfsverigeNyheterPetter LindbladVisby GK
Rulla till toppen