Wäsby Golf anlägger ett nytt våtmarksområde och säkrar vattentillgången för banans 27 hål // Foto: Klubben

Golfsverige

Personbil som HIO-pris på vanlig klubbtävling

I sommar åker du hem i en sprillans Skoda Fabia om du gör HIO på Wäsby Golfs tolva.

Text: Martin Strömberg • 2022-03-29 Uppdaterad 2022-03-30

När en bil står på spel som Hole in one-pris brukar vi prata om proffstävlingar och de som har chansen att vinna bilarna heter Henrik Stenson, Tiger Woods eller Anna Nordqvist. 

Den 4 juli i år har alla amatörer som deltar i Skoda Stockholm & Skoda Försäkring Open på Wäsby Golf, norr om Stockholm, chansen att vinna en sprillans ny Skoda Fabia.

– Min gissning är att det inte är någon som kommer slarva med utslaget på hål 12 under tävlingen. Vi har under några år haft ett fantastiskt samarbete och det är väldigt roligt att de nu vill utöka det hela genom att sponsra en av våra klubbtävlingar med en bil som HIO-pris, ett pris som annars nästan bara erbjuds på de stora proffstourerna, säger Jacob Selander, kanslichef Wäsby Golf, till Svensk Golf. 

Tävlingen drar igång klubbens tävlingsvecka och är öppen för alla, inte bara medlemmar. Hål 12 spelas över en stor damm mot en lurigt undulerad green. Det är förmodligen Wäsbys svåraste par 3-hål att lyckas göra HIO på, speciellt om flaggan göms på hyllan i det övre högra hörnet. Men att flaggan skulle står där den aktuella dagen blir nog inte fallet.

”Sikta rakt mot flaggan!”

– Hål 12 är ett av våra vackraste men också svåraste hål. Förra året gjordes det ingen HIO där så då tycker vi att det är dags lagom till den 4 juli i år. För egen del kan jag erkänna att det inte är det teet jag ställer upp till bollen med mest självförtroende ute på vår bana. Normalt skulle jag rekommendera att sikta på vänster sida av green vart flaggan än står och vara väldigt nöjd att komma undan med 2 poäng, men i år frångår vi det tycker jag och siktar rakt på flaggan, säger Jacob Selander. 

Gör HIO här… Foto: Klubben
…och vinn en sådan här. Foto: Skoda

Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Mer från Golfsverige:


Text: Martin Strömberg • 2022-03-29
NyheterGolfsverigeNyheterWäsby GK
Scroll to Top