Klubbhuset på St Andrews lystes upp rejält i helgen i en hyllning till kommande The Open som spelas på Old Course. Foto: Getty Images

Golfvärlden

Se ljusshowen från St Andrews

Ukraina lyftes fram under ljusshowen i St Andrews inför sommarens The Open.

Text: Olof Åsgård • 2022-03-28 Uppdaterad 2022-03-28

Nedräkningen till 150:e upplagan av The Open Championship startade i helgen med en spektakulär ljusshow – The R&A Celebration of Light – där bilder projicerades på The Royal and Ancient Golf Clubs klubbhus. Showen var en hyllning till The Open-historien och alla ikoniska ögonblick i mästerskapet. Skådespelaren Gerard Butler var berättarröst och publiken tog plats på Old Course första och 18:e fairway.

– Det var verklig känsla av spänning bland åskådarna som deltog. Vi njöt av att återuppleva de ikoniska ögonblicken som har gjort detta fantastiska mästerskap så uppskattat av miljontals fans runt om i världen. 150th Open kommer att bli ett betydelsefullt ögonblick för golf och vi ser med stor förväntan fram emot att se världens bästa herrgolfare skapa mer historia när de tävlar om The Claret Jug över Old Course om drygt tre månader, säger R&A-chefen Martin Slumbers.

Invaderade Ukraina lyftes också fram under ljusspelet genom orden ”We Stand Together”. Sedan tidigare har DP World Tour och PGA Tour tagit ställning för Ukraina och många spelare har bland annat burit gulblå band under tävlingar som spelats efter Rysslands anfall.

150th The Open Championsip spelas 14–17 juli på Old Course.

Hela showen från St Andrews:

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Text: Olof Åsgård • 2022-03-28
NyheterGolfvärldenNyheterSt Andrews LinksThe Open
Scroll to Top