Finjasjön har tillfälligt tagit sig in på golfbanan. Foto: Skyrup Golf & Hotell

Golfsverige

Skånska golfbanan under vatten – ”vi är luttrade”

Närliggande sjö har stigit och tagit sig in på banan men anläggningen är inte särskilt oroliga.

Text: Olof Åsgård • 2022-03-03 Uppdaterad 2022-03-03

Det ser oftast mer dramatiskt ut än det egentligen är. Varje vår är det många golfbanor som drabbas när snön smälter och vattennivån i hav, sjöar och vattenhinder stiger och vattnet tar sig in på golfhålen. 

Det är övergående och vattnet rinner oftast undan på ett par veckor. Gräset tar sällan någon skada och klarar sig oftast utmärkt. 

I filmen ovan är det Finjasjön, fyra mil nordväst om Kristianstad, som har högt vattenstånd, vilket medfört att några vackra sjönära hål på Skyrup Golf & Hotell delvis står under vatten. Fredrik Widmark på Skyrup Golf & Hotell är van vid att sjön svämmar över och är inte orolig för säsongsstarten som är planerad till början av april. 

– Vi är ganska luttrade då det i samband med att vintern töar bort ofta blir för högt tillflöde till sjön som gör att den stiger. I år har det varit lite mer än normalt men historiskt så brukar det försvinna på några veckor och det har redan börjat backa, säger Fredrik Widmark på Skyrup Golf & Hotell och fortsätter: 

– Vi räknar med att kunna öppna som vanligt i början av april. Självklart spelar vädret i mars in för hur det blir i slutändan men än så länge är vi inte särskilt oroliga.

Skyrup Golf & Hotell i sin fulla prakt när vårfloden dragit sig undan. Foto: Skyrup Golf & Hotell

Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-03-03
NyheterArtiklarGolfsverigeNyheterSkyrup Golf & Hotell
Scroll to Top