Louise Friberg blir ny klubbchef på Vasatorps GK. Foto: Getty Images

Golfsverige

Hon blir ny klubbchef på Vasatorp

LPGA Tour-vinnaren Louise Friberg tar över en av Sveriges största golfklubbar.

Text: Olof Åsgård • 2022-02-07 Uppdaterad 2022-02-07

Louise Friberg blev proffs 2008 och redan under första säsongen vann hon LPGA Tour-tävlingen Mastercard Classic i Mexiko. 2016 avslutade hon spelarkarriären och arbetade först som tränare och sportchef på moderklubben Rya GK innan hon 2019 blev klubbchef på Ängelholms GK. Nu tar hon nästa steg och blir klubbchef på Vasatorps GK som med runt 3 800 medlemmar är Sveriges tolfte största golfklubb.

– Det känns superbra, jag har haft lite adrenalinpåslag ända sedan jag fick reda på att jag fick tjänsten, säger Friberg till Helsingborgs Dagblad.

Den sista februari gör hon sin sista dag på Ängelholm och dagen efter börjar hon nya jobbet där hon kommer arbeta sida vid sida med tidigare klubbchefen Pelle Sättare i en månad.

– Jag känner att jag vill avsluta på Ängelholm på bästa möjliga sätt, hela vägen in i kaklet! Sen blir det direkt att hoppa in hos Vasatorp men det är bara kul. 

Vasatorp utanför Helsingborg har två 18-hålsbanor, Classic och Tournament Course. Det finns även en 12-hålsbana och en niohålsbana samt stora träningsområden.

– Det är en högklassig anläggning och det är så mycket muskler i organisationen, så det finns gott om möjligheter för den som vill skapa något. Jag är ingen ny Pelle men jag  kommer att fortsätta arbetet som han gjort. Exakt vad det innebär är supersvårt att säga men det kommer inte vara några stora förändringar, medlemmarna kommer känna igen sig, säger Friberg till HD.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-02-07
NyheterArtiklarGolfsverigeLouise FribergNyheterVasatorps GK
Rulla till toppen