Luke Donald ser ut att bli Europas nästa Ryder Cup-kapten. Bild: Getty Images

Ryder Cup

Harrington: Donald skulle vara perfekt som kapten

Förre världsettan Luke Donald ser ut att vara förstavalet till ny Ryder Cup-kapten. ”Jag skulle älska att få den möjligheten”, säger Donald.

Text: Bo Steffensen • 2022-01-23 Uppdaterad 2022-01-23

Padraig Harrington, Europas Ryder Cup-kapten förra året och en av de fem som ingår i uttagningskommittén, är helt för valet av Donald.
– Allt jag kan säga är att Luke Donald skulle vara perfekt. Han har gjort ett fantastiskt jobb i bakgrunden. Hans ledarstil … han vet vad det handlar om. Han har erfarenhet och jag rekommenderar honom till hundra procent, säger Harrington till The Daily Mail.
Ryder Cup spelas i Rom 2023 och först i kön till kaptensjobbet stod Lee Westwood, men han har sagt att han vill fokusera på sitt eget spel. Även Henrik Stenson och Robert Karlsson finns med i diskussionerna.
– Det var tänkt att det skulle bli Lee men jag förstår hans läge. Han spelar bra golf och han vill koncentrera sig på det, säger Harrington.

Luke Donald och Padraig Harrington under Ryder Cup på Whistling Straits i USA förra året. Bild: Getty Images

44-årige Luke Donald var den förste spelare att vinna penningligorna i USA och Europa samma år. Det gjorde han 2011 då han också klev upp som världsetta. Engelsmannen har spelat Ryder Cup fyra gånger, senast 2012. Donald var också vicekapten åt Thomas Björn 2018 och åt Padraig Harrington 2021.
Luke Donald var med i PGA Tour-tävlingen i Kalifornien denna veckan där han missade kvalgränsen på lördagen.
– Jag såg detta när jag vaknade. Självklart är jag väldigt hedrad av Harringtons kommentarer. Jag skulle älska att få möjligheten att vara kapten. Jag har inte pratat med någon på Europatouren så ingenting är bestämt och jag vet inte hur jag står där, sa han till amerikanska reportrar efter sin rond.

Henrik Stenson har funnits med som en av favoriterna att bli Europas nästa Ryder Cup-kapten men enligt The Daily Telegraph måste han välja bort spel i Saudi Golf League för att ha en chans. 
I februari är det tänkt att Stenson ska spela Saudi International i Saudiarabien, en av tio penningstinna tävlingar på Asian Tour som arrangeras av LIV Golf Investments.Text: Bo Steffensen • 2022-01-23
NyheterLuke DonaldNyheterPadraig HarringtonRyder Cup 2023
Rulla till toppen