Kevin Kisner på Sony Open 2022. Foto: Getty Images.

Kevin Kisner om Ryder Cup-uttagningen: “För politiskt”

Kevin Kisner har fallit på målsnöret flera år i rad när det kommer till att ta en plats i USAs Ryder Cup-lag.

Text: Axel Bridal • 2022-01-15 Uppdaterad 2022-01-15

I augusti 2021 var han en av de spelare som kaptenen Steve Stricker övervägde att ta med till Ryder Cup på hemmaplanen. Stricker valde dock bort honom i sista skedet, och platserna gick istället till Tony Finau, Xander Schauffele, Jordan Spieth, Harris English, Daniel Berger och Scottie Scheffler. 

Det är i efterhand svårt att klandra kaptenens val, med tanke på den dominanta segern lag USA stod för, även om Kevin Kisner strax innan uttagningen vunnit Wyndham Championship. 

Anledningen till att kaptenen agerade som han gjorde var att Kisner inte hade presterat i de avslutande Fed Ex Cup-kvalen. Kisner missade kvalgränsen på Northern Trust och kom sist på BMW Championship, de två kvaltävlingarna inför finalen, Tour Championship på East Lake.

På Golf.com podcast Sub-Par addresserade Kevin Kisner missödet gällande Ryder Cup. 

– Jag vet inte, de gillar inte mig antar jag, sade Kisner. Jag har fått samma samtal för ungefär fyra Ryder Cups i rad från olika kaptener. “Du var med i laget, och sen spelade du inte bra i kvalet”. 

Nästa Ryder Cup äger rum i Rom 202. Kisner kommer då att vara fyrtio år gammal, betydligt mycket äldre än snittåldern på 2021 års upplaga av staternas Ryder Cup-lag. Därmed är det inte mycket som talar för honom att ta en plats då heller, om han inte direktkvalificerar sig. Och det verkar inte heller som den prestigefyllda lagtävlingen betyder särskilt mycket honom. 

– Jag vet inte, jag bryr mig inte. Det är för politiskt för mig. Jag älskar Stricker, men han valde inte mig det året, vilket jag förstår, jag spelade inte värt det i kvalet, sade Kisner.

Att spela ett Ryder Cup är flera golfares högsta dröm. Alla kommer väl ihåg Rory McIlroys intervju efter förlusten på Whistling Straits förra året där han berättade hur mycket denna tävling betydde för honom, att den betydde mer än vilken annan tävling som helst samtidigt som han försökte hålla tårarna tillbaka. 

  Men Kisner verkar inte ha samma benägenhet som McIlroy att spela Ryder Cup. 

– Jag älskar att spela lag-golf, jag älskar att representera USA, sade Kisner. Men om min karriär tog slut imorgon skulle jag vara fullkomligt nöjd med allt jag har åstadkommit. Om du berättade till mig för 15 år sedan att jag skulle ha fyra vinster, spela i en Presidents Cup, spela 35 raka majors och allt jag nu har gjort, skulle jag ha sagt “Du är galen”. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Axel Bridal • 2022-01-15
NyheterKevin KisnerRyder CupSteve Stricker
Rulla till toppen