Bryson DeChambeau tycker inte att nya Netflixserien känns lockande just nu // Foto: Getty Images

Nyheter

DeChambeau: “Därför vill jag inte vara med på Netflix”

Vill inte stjäla uppmärksamheten från andra.

Text: Martin Strömberg • 2022-01-14 Uppdaterad 2022-01-14

Många stora namn har valt att delta i den Netflixdokumentär som spelas in med PGA Tour som centralpunkt. Viktor Hovland, Collin Morikawa, Dustin Johnson, Brooks Koepka och Jordan Spieth har alla gett grönt ljus.

Men andra har, som Bryson DeChambeau, valt att avstå.

Under en digital presskonferens på torsdagen förklarade han varför.

– Jag har arbetat mycket med mina egna plattformar och de som följer mig får redan en ganska bra inblick i mitt liv. Att ha ännu fler människor som ska ännu längre in i min privata sfär, vilket knappt är möjligt, kändes inte rätt just nu. Dessutom finns det gott om andra intressanta människor att följa, som Harry Higgs och flera andra, och jag vill inte stjäla uppmärksamhet från deras medverkan. De har betydligt större möjlighet att bygga sina varumärken än vad jag har i det här sammanhanget, sa DeChambeau.

Han berättade också att han tittar mycket på Netflix och att han tror på idén.

– Jag kollar ofta på Netflix och älskar det men just vid den här tidpunkten känns det inte rätt för mig.

DeChambeau lämnade återbud till veckans Sony Open på grund av problem med handleden. Men han lade istället in Farmers Insurance som spelas mellan 26-29 januari på schemat för att sedan spela Saudi International på Asian Tour 3-6 februari.

– Jag har haft problem med handen i tre, fyra veckor och det är all hastighetsträning som slitit på kroppen och musklerna. Det har kommit till en punkt där jag sätter så mycket fart och kraft och tryck på handlederna och nu behöver jag ta hand om roten till problemet.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-01-14
NyheterBryson DeChambeauHarry HiggsNetflixPGA Tour
Scroll to Top