Taxichauffören Jens Green missade green på det fjärde hålet med snäv marginal // Foto: Breinholtgård Golf Klub

Nyheter

Dansk taxichaufför kraschade i golfbunker

"Ska vara glad att jag klarade mig med livet i behåll"

Text: Martin Strömberg • 2022-01-11 Uppdaterad 2022-01-13

Det var på nyårsnatten som den tragikomiska trafikolyckan inträffade på Breinholtgård Golf Klub utanför danska Esbjerg.

Taxichauffören Jens Green var på väg att hämta upp en kund då han fick sladd i halt väglag, plöjde genom en liten skogsdunge, och färden slutade till sist i en bunker vid fjärde hålets green på korthålsbanan.

– Jag är inte helt säker på vad som hände men förmodligen körde jag på en kant och tappade kontrollen över bilen. Jag snuddade träden i slänten och till slut snurrade bilen runt inne på golfbanan innan den gled ner i bunkern. Polisen sa att jag ska vara glad att jag klarade mig med livet i behåll. Om jag träffat ett träd hade det förmodligen sett annorlunda ut, berättar 61-åringen, som nu klarade sig oskadd, för tidningen Jydske Vestkysten.

Foto: Breinholtgård Golf Klub

Det är märkligt nog inte första gången som Breinholtgård Golf Klub råkar ut för att en bil sladdar in på banan. För sex år sedan hände nästan exakt samma sak då en Volvo körde av vägen på exakt samma plats och då fällde ett träd i skogspartiet mellan vägen och banan. Ett träd som tidigare stod precis där taxichauffören Jens Green tog sig fram på nyårsnatten.

– Det var inte så stort då men om det fått växa och stått kvar där idag så är det inte säkert att den här olyckan slutat lika lyckligt, säger Breinholtgårds klubbchef, Mogens Mikkelsen, enligt golf.dk.


Text: Martin Strömberg • 2022-01-11
NyheterBreinholtgård Golf KlubGolfvärlden
Scroll to Top