Anders Roos viger Carina Ulander och Thomas Jacobsson. Foto: Privat

En solskenshistoria

Svenskt bröllop på spansk green

Thomas och Carina sa ja till varandra på greenen där giftermål först kom på tal.

Text: Olof Åsgård • 2022-01-07 Uppdaterad 2022-01-07

Vi backar bandet till den 24 september 2016. Thomas Jacobsson och Carina Ulander träffas på SAS 70-årsfest i en hangar ute på Arlanda. 
Tre år senare bosätter de sig i La Cala de Mijas på spanska solkusten. Thomas är en hängiven golfspelare och Carina börjar spela först när de börjar träffas. 

Under den årliga julgolfen på Santana Golf för två år sedan spelade paret i samma boll. På hål 16 var det närmast flagg-tävling och Carina får till en bra träff och bollen stannar två meter från hål. När hon är i färd med att putta säger Thomas:
”Sätter du den, gifter vi oss.”

Putten går i hål och Carinas tredje birdie i livet är ett faktum. 
På prisutdelning efteråt ska hon få sitt pris – ett trepack bollar. Prisutdelare är Thomas som med priset i handen går ner på ett knä och frågar officiellt om hon vill gifta sig med honom. 
Hon svarar ja. 

På dagen fem år efter att de först träffades på Arlanda är det dags. 
I Santana Golfs klubbhus väntar bröllopsgäster på att få bege sig ut till rätt ställe. Men de måste vänta. Ute på banan pågår nämligen förspelet till huvudakten. Carina, Thomas och åtta vänner ska först spela 16 hål golf. Såklart.  
Paret spelar i sista boll och när de kommer till 16:e tee har en karavan med golfbilar anlänt och gäster samlats runt greenen.
– Jag hade för mycket adrenalin och slog järnåttan lite för långt. Carina satte bollen mitt på green. Alla jublade efter utslagen och det hela var som en saga. Inramningen, färgerna, vännerna. Till och med, tro det eller ej, så kom det några droppar regn precis då. På Solkusten!? Som har över 300 soldagar om året!? Det finns ju någon skrock som lyder… Regn och snö i brudkronan varslar om rikedom. Regn varslar också om tårar. Ju mer sönderriven brudslöjan blir vid bröllopet, ju lyckligare äktenskap. … Glimmar brudkronan vackert blir det ett lyckligt äktenskap, berättar Thomas Jacobsson.

När paret spelat klart trädde prästen Anders Roos fram. 
– Molnen skingras, solens sista strålar lyser och vigseln startar. Det var ett magiskt och vackert ögonblick.

Det räckte gott och väl med 16 hål den dagen och sällskapet tog golfbilarna tillbaka till klubbhuset för middag och fest.
– Många trevliga tal, god mat och sist men inte minst, en bröllopstårta i form av en green, säger Thomas Jacobsson.

Karavanen har anlänt. Foto: Privat.
Bröllopsgästerna är samlade. Foto: Privat.
Bra spelat. Nu gifter vi oss. Foto: Privat.
Nygifta. Foto: Privat.
Foto: Privat.
Med söner och döttrar. Foto: Privat.
Självklart en golftårta till efterrätt. Foto: Privat.

Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-01-07
NyheterArtiklarNyheter
Scroll to Top