PGA Tour sänds i discovery+ och Eurosport 2 från och med 2022. Foto: Getty Images

Golf på TV

Fem frågor till Discovery inför PGA Tour-premiären

Vi kollar läget med projektledaren och producenten Peter Ahnberg som flyttar med touren till nya kanalen.

Text: Olof Åsgård • 2022-01-05 Uppdaterad 2022-01-05

PGA Tour sändes på C More i sex år. Från och med den här veckan tar mediekoncernen Discovery över rättigheterna, och kommer att kabla ut tävlingarna på streamingtjänsten discovery+ och kanalen Eurosport 2. 
Före årsskiftet stod det klart att C Mores experter Mats Hallberg och Wille Schauman skulle fortsätta kommentera golfen även i Discoverys regi. De får sällskap av producenten Peter Ahnberg som var med från start i C Mores golfsatsning och nu blir projektledare och producent för sändningarna från PGA Tour på Discovery.

Hur kommer Discoverys upplägg för golfsändningarna från PGA Tour se ut?

– Jag tror att många som följt PGA-touren på C More i mångt och mycket kommer att känna igen det de ser, men det kommer att visas i en annan kostym och utvecklas allt eftersom med mer och bättre innehåll. Det kommer också att finnas fler valmöjligheter när det gäller PGA-live utöver huvudsändningarna, säger Peter Ahnberg till Svensk Golf.

Vilka kommer kommentera?

– Klart är att Mats Hallberg och Wille Schauman kommer att kommentera PGA-toursändningarna framöver. Teamet med kommentatorer kommer att utökas men inga namn är helt klara ännu.

Vad krävs för att kunna se sändningarna?

– Med discovery+ sportpaket för 179 kr/månad kommer du kunna se alla tävlingar från PGA-touren, helt utan avbrott. Nytt för 2022 är att discovery+ kommer att erbjuda fler bonusfeeder än någonsin tidigare (4 st) och massor av extramaterial. Här visas också PGA Tour Champions och från Korn Ferry Tour. Vill du istället titta linjärt kommer huvudsändningarna från PGA-touren också att visas på Eurosport 2, men den kompletta upplevelsen hittar du på discovery+.

Kommer ni sända enbart från PGA Tour?

– Allt som ingår i rättigheten för PGA-touren kommer att visas på discovery+. Förutom liveproduktionerna finns ju till exempel också magasinsprogrammet The Cut bland mycket annat extramaterial. Vad det gäller övriga golfrättigheter, som till exempel OS, är det ännu inte klart hur det kommer att sändas.

Vad önskar du av PGA Tour-året 2022?

– Minst en svensk seger och nöjda tittare.

Första tävlingen i Discoverys regi blir veckans stjärnspäckade Sentry Tournament of Champions på Maui. Klicka här för att komma till TV-tiderna.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-01-05
NyheterDiscoveryNyheterPGA TourTournyttt
Rulla till toppen