Wade Ormsby förlorar platsen till The Open vid eventuellt seger av Asien Tour. Foto: Getty Images

Nyheter

Asian Tour-vinnaren får inte spela The Open

The R&A har annonserat att de kommer att ta bort den årliga platsen till The Open Championship för vinnaren av Asian Tour, som har funnits sedan 2002.

Text: Axel Bridal • 2021-12-19

Wade Ormsby från Australien toppar för tillfället på Asian Tour-rankingen med endast två tävlingar kvar att spela. Nu står det dock klart att totalsegraren av touren inte kommer att belönas med en plats till golfens mest anrika mästerskap. 

Att R&A väljer att besluta detta i nuläget har fått en hel del att höja på ögonbrynen, med tanke på den senaste utvecklingen i samarbetet mellan Asian Tour och Liv Golf Investment med Greg Norman i spetsen. The Open ingår både i PGA Tour och DP World Tour, som den saudiska världstouren är en direkt konkurrent till. 

– Vi går igenom och uppdaterar våra kategorier med jämna mellanrum. Alla ändringar är omsorgsfullt övervägda av vår tävlingskommité, säger R&A om beslutet till Golf Digest. 

R&A kommer fortfarande att vika platser till den 150:e upplagan av The Open Championship under tre tävlingar på Asian Tour. Om den nuvarande ledaren av Asian Tour, Wade Ormsby, vill få revansch för den förlorade platsen erbjuder SMBC Singapore Open, som spelas i slutet på januari 2022, den första möjligheten att kvalificera sig in till The Open. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Axel Bridal • 2021-12-19
NyheterAsian TourThe Open
Scroll to Top