Gör en golfare glad i jul. Foto: Getty Images

Golfåret 2021

18 julklappstips från redaktionen

Inspiration till dig som satsar på att ge bort golfklappar till vänner och familj i jul.

Text: Svensk Golf • 2021-12-10 Uppdaterad 2021-12-10

Svensk Golfs redaktion har valt ut 18 julklappar med golftema så att du kan täcka halva granen med hårda och mjuka golfklappar i jul.

 

Bro Hof Slott. Foto: Jacob Sjöman

Greenfeecheck toppklassbana

Maxpris: 2 500 kronor (Helggreenfee Bro Hof Stadium Course)
Mottagaren kommer garanterat bli glad oavsett om du löst en greenfee på Bro Hof, Falsterbo, Visby, Öster by Stenson, Ullna eller någon annan prestigebana. På de flesta golfklubbars hemsidor finns möjlighet att köpa presentkort.


 

Peggar (helst en liter)

Pris från: 10 kronor
Låter som en tråkig julklapp men vi lovar att detta komma skänka julglädje till alla golftokar. Peggar kan man aldrig ha för många av (men förvånande ofta har vi golfare för få). Satsa på långa peggar i trä och nöj dig inte med ett paket med 40 peggar för 25 kronor. En hundring kan ge stora volymer i pegsammanhang. Om du vill piffa upp presenten kan du slå in rangepeggar i samma paket. 


Röhnisch Skylar down vest, Bitter Brown

Pris: 1 400 kronor  
En skön och snygg golfväst blir succé. Men se till att välja rätt färg bara. Skylar finns fyra olika färger. 


Seve: His Life Through The Lens

Pris: 500 kronor
Den prisbelönte fotografen David Cannon och Seve Ballesteros vän har samlat ihop sina bästa bilder från Seves liv och karriär. En perfekt julklapp till golfälskaren.


Angus Long Sleeve PING Mens Golf Polo Shirt

Pris: 900 kronor
Den långärmade pikén har lyst med sin frånvaro senaste åren. Det är dags att ta tillbaka den till golfbanorna igen.


Premiumbollar

Pris: 500–570 kronor/dussin
Golfbollar är dyrt, men om du vill vara säker på att verkligen göra någon golfare glad gör du ändå bäst i att köpa de allra dyraste. Golfare är nämligen kräsna varelser. Och varför inte unna någon att åtminstone spela en eller två av nästa års ronder på bollar av tourklass.


Greenlagare Skultuna

Pris: 600 kronor
En lyxig greenlagare från Skultuna är något annat än de i plast som man får i klubbarnas välkomstpåsar. 


Henrik Stenson-brillor

Pris: 1 500–1 800 kronor
Med ett par solglasögon från Henrik Stenson Eyewear blir årets jul en solskenshistoria.


Skovårdskit Crocket & Jones

Pris: 1 500 kronor
Din respektive har börjat spela med klassiska golfskor i läder igen. Självklart behövs då ett kit som kan tas fram på hotellet efter en regnig dag på golfbanorna i Skottland.


 

Golfstrumpor J.Lindeberg

Pris: 200 kronor
Att ge bort strumpor är en klassiker. Spexa till det lite genom att ge bort golfstrumpor nästa gång.


 

En dagsbiljett till Scandinavian Mixed

Pris: 350 kronor

Ta med dig en vän eller familjemedlem till Tylösand och Halmstad GK och kolla på golf i toppklass i juni nästa år. Garanterat uppskattat.


Scotty Cameron My Girl 2021

Pris: Cirka 8 000 kronor.
Okej, det här är kanske inte någon budgetjulklapp men för samlare eller Scotty-fantaster är det en dröm att få öppna ett avlångt paket med Scottys specialutgåva. I år är det en pimpad Phantom X7 som får äran att vara modell.


Maruman Majesty Prestigio XI

Pris: Cirka 21 000 kronor
Ni är ursäktade om ni aldrig hört talas om den här drivern men den är faktiskt den dyraste klubban år 2021. I guld och brunt skulle den sticka ut och dra blickarna till sig när golfbanorna öppnar i vår.


Callaway Stormfleece Lite Pullover

Pris: 1 000 kr
Under de sena höstrundorna eller riktigt tidiga vårrundorna är det ofta riktigt svårt att veta som väntar rent vädermässigt. Detta mäktigt mångsidiga plagg gör jobbet oavsett om det är bitig vind eller kylslaget regn som drar in över treans green, fast med ett stretchigt material som inte känns som en tvångströja för svingen.


Garmin Approach R10 – en launch monitor som mäter såväl boll som klubba.

Garmin Approach R10

Pris: 6 900 kr
Boom! Så lät det när denna bollflyktsmonitor i kompakt format damp ner på marknaden i sent i somras. Plötsligt behövde vi inte vända oss till TrackMan, Flightscope eller Foresight för att få reda på exakt hur illa det är ställt med klubbhuvudets färd mot bollen. Att slå in den i ett paket med rött snöre känns bara överflödigt. Det här ju främst årets julklapp till dig själv.


Ping Glide Forged Pro

Pris: 2400 kr
Wedgar är en förbrukningsvara i den riktigt dedikerade golfarens bag. Att glädja någon med en knippe nyfrästa skåror kan resultera i en vän för livet. Inte minst om det kommer i form av denna härligt kompakta och delikat mjuka modell.


Pelz Golf Putting Tutor

Pris: 500 kr
Ett tidlöst träningshjälpmedel som hjälper dig med bollstart med konkret och härligt övertydlig feedback. Syns på tourstoppens övningsgreener världen över, men funkar precis lika bra hemma på puttmattan under de kärvaste av vintermånader.


Tre hundrakronorssedlar

Pris: 300 kr
Ges med fördel till en golfare som ska söderut. Med ett medföljande tvång om att de endast får användas till en vardagsgreenfee på underbara Helsingborgs GK. Här accepteras inte Swish, bitcoin eller andra betalningsmedel från denna sida av 00-talet. Tre, eller fyra på helgen, sedlar i ett greenfeekuvert är den enda vägen för att öppna porten till råhugget linksmys av finaste rang.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2021-12-10
NyheterElektronikGolfåret 2021Övrig utrustningPuttersUtrustningWedgar
Rulla till toppen