Annika Sörenstam vann tidigare i år U.S. Senior Women's Open. Foto: Getty Images

Nyheter

Sörenstam hintar om majorstart

U.S. Women´s Open 2022 kan bli ett kärt återseende för Annika Sörenstam.

Text: Axel Bridal • 2021-12-09 Uppdaterad 2021-12-09

Den svenska golflegenden medverkade tidigare i veckan i Golf Channel, där hon fick frågan om en inbjudan till nästa år U.S. Women´s Open på Pine Needles skulle accepteras. Alltså banan där hon 1996 vann sin andra seger i det prestigefyllda mästerskapet. 

I samband med frågeställningen påpekades det även att 51-årige Phil Mickelson, samma ålder som Sörenstam, segrade i årets PGA Championship. Sörenstam uppskattade jämförelsen men klargjorde att Mickelson, med sina 276 tour-starter bara sedan 2008, har spelat betydligt mer än henne efter att hon själv gick i pension under 2008. 

– Först och främst, Phil, han spelar lite mer än vad jag gör. Han är lite mer aktiv och lite mer inne i spelet, säger Sörenstam. 

Enligt Sörenstam klarar Mickelson av att tävla med dagens ungdomar, något hon är osäker på ifall hon skulle fixa. 

– De unga spelarna är så bra nuförtiden, det skulle vara svårt. Och jag skulle inte göra det för någon annan anledning än att visa respekt för inbjudan, säger Sörenstam.

Hade det varit en annan major, på en annan bana kanske det inte hade lockat lika mycket. Men just Pine Needles i North Carolina tycks väcka minnen hos Sörenstam om svunna tider och gamla vänskaper.

– Jag har varit på Pine Needles flertalet gånger och jag lärde känna Peggy Kirk Bell där, så den platsen har särskild plats i mitt hjärta, säger Sörenstam.

– Jag vann även där 1996, så det finns mycket som tyder på att jag ska köra. Men jag vet inte, det skulle vara väldigt svårt, säger Sörenstam.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Axel Bridal • 2021-12-09
NyheterAnnika SörenstamU.S. Women´s Open
Scroll to Top