Golfmässan äger rum på Karlstad CCC. Foto: Karlstad CCC.

Scandinavian Golf Fair

Här kan du gå på golfmässa i vår

I mars samlas flera stora aktörer i Karlstad under nya golfmässan Scandinavian Golf Fair.

Text: Axel Bridal • 2021-12-08 Uppdaterad 2021-12-08

Den 11–12 mars 2022 öppnar för första gången Scandinavian Golf Fair dörrarna till allmänheten. Golfmässan är ett resultat av ett samarbete mellan de värmländska klubbarna Bryngfjorden GK, Karlstad GK och mötesanläggningen Karlstad CCC, kort för Karlstad Congress Culture Centre, där även mässan kommer att hållas. Tillsammans har de försökt att bygga något för att bemöta den stora tillväxten bland golfspelande svenskar. 

– Det känns fantastiskt att vara med och stötta en ny golfmässa i vår egen region. Vi ser med stolthet och stor förväntan fram emot starten på ett långt samarbete kring Scandinavian Golf Fair och att sätta Karlstad och Värmland på den svenska golfkartan, säger Mathias Åhlberg, vd på Karlstad GK.

Stora aktörer inom golf på plats

Titleist, Callaway, Cobra och Garmin tillsammans med flertalet värmländska golfklubbar kommer att ställa ut på mässan. Hårdvaruleverantörerna kommer att ha slagburar där golfare kan testa utrustning och i shopen kommer det att finnas kläder från diverse olika märken. 

– Idéen till en golfmässa fick jag för flera år sedan. Som inbiten golfare har jag saknat en mässa som riktar sig till mig som golfare. Vi satt redan i startgroparna med planeringen av mässan när pandemin slog till och nu känns det väldigt kul att vi äntligen får berätta om satsningen och att vi släpper biljetterna till mässan, säger Jimmy Rönngren, projektledare på Karlstad CCC.

Även Värmlands Golfförbund kommer att vara på plats och anordna aktiviteter för yngre. 

– Barn och unga är golfens framtid därför blev vi på Värmlands Golfförbund väldigt glada när vi blev tillfrågade om vi vill vara med och skapa aktiviteter på mässan för den målgruppen. Vi kommer att finnas med på mässan och erbjuda golfaktiviteter för de allra yngsta och golfputtävling för juniorer, säger Michael Sahlin, ordförande i Värmlands Golfförbund. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Axel Bridal • 2021-12-08
NyheterBryngfjorden GolfGolfsverigeKarlstad GK
Rulla till toppen