Den 6 januari tar Discovery över sändningen av PGA Tour i Sverige. Foto: Getty Images.

Golf på TV

Discovery+ tar över PGA Tour från 2022

Från nästa år får sändningarna från herrarnas USA-tour ett nytt hem i Sverige.

Text: Axel Bridal • 2021-12-08 Uppdaterad 2021-12-08

För drygt tre år sedan offentliggjordes en stor affär gällande TV-rättigheterna för världens främsta golftour för herrar. Discovery kom då överens med PGA Tour om ett nytt globalt samarbete som sträcker sig över de nästkommande tolv åren. 

Sedan dess har dock PGA Tour fortfarande visats i Sverige via C Mores kanaler och streamingtjänster. Men från och med i början av 2022 kommer detta att ändras.

– Den 6:e januari får PGA-touren ett nytt hem i Discovery+. Vi kickar igång touren med The Sentry Tournament of Champions, säger Johan Björck, PR Specialist på Discovery Networks Sweden, till Svensk Golf. 

Discovery+ kommer från och med den 6 januari att visa samtliga tävlingar på PGA Tour plus lite extramaterial på just Discovery+, och huvudsändningarna kommer även att visas i kanalen Eurosport 2.

– Vi tar över de exklusiva sändningsrättigheterna till PGA-touren. Där ingår inte US Masters, säger Johan Björck. 

Johan Björck berättar även att för att ta del av deras golfpaket kommer det att vara något billigare än den aktuella kostnaden för C More:s motsvarighet, där det billigaste streamingpaket ligger på 299 kronor.

– För endast 179 kronor kommer golfälskaren kunna se mer golf än någonsin. Det kommer vara en studio likt C More, där kommentatorerna, under pauser, kan bryta ner vad som skett under tävlingen, säger Johan Björck. 

Vilka kommentatorer som Discovery+ kommer att använda för golfsändningarna kommer att offentliggöras inom kort.

– Detta är något vi hoppas kunna kommunicera i början på nästa vecka, säger Johan Björck till Svensk Golf.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Axel Bridal • 2021-12-08
NyheterGolfsverigePGA Tour
Rulla till toppen