I sommar intar golf- och padelspelare Karlstad. Foto: Getty Images

Golffestival

Golf + padel + Karlstad = Festival

Solstaden arrangerar två festivaler samtidigt i sommar med gemensam avslutning.

Text: Olof Åsgård • 2021-12-02 Uppdaterad 2021-12-02

Golf och padel har uppsving i Sverige. Golfklubbarna Sommarro Golf, Bryngfjorden Golf och Hammarö GK kommer i juni anordna en tre dagar lång golftävling. Parallellt pågår Sveriges bredaste amatörtävling i padel. 

Karlstad Golf Festival och Karlstad Padel Festival möts sedan upp för gemensam avslutning och bankett. Under festivaldagarna kommer även Karlstad stad leva upp med nattmingel och underhållning.  

– Vi vill visa upp Karlstad och bidra till att skapa en känsla av Karlstad som en härlig sommarstad. Det blir stort fokus på själva helhetsupplevelsen, självklart kommer det som händer på både golf- och padelbanan vara i fokus, men vi tror mycket på att skapa en helhetsupplevelse som bjuder på något mer. Det ska vara tillgängligt även om man är amatör, säger Martin Lindén, klubbchef Sommarro Golf.

Golftävlingen kommer att arrangeras som en partävling uppdelat i olika klasser, beroende på handicap. Eftersom tävlingen spelas på tre banor parallellt under festivalen kommer det finnas plats för 250 lag – alltså 500 golfare.

– Vi vill göra golfen mer tillgänglig och se till att det händer mer runt om än vid en ”vanlig” tävling. Det ska vara lite utanför de traditionella golframarna, helt enkelt. När vi dessutom kan addera en härlig gemenskap på restauranger och nattklubbar i Karlstad så får vi en unik festivalkänsla, säger Martin Lindén.

Precis som golffestivalen kommer padelfestivalen kunna locka en stor bredd av deltagare. Även det är en partävling där det kommer finnas möjlighet för omkring 150 lag att delta.
– Det kommer att bli Sveriges första padelfestival och det känns väldigt kul att mixedklassen kommer att vara lika stor och viktig som herr- och dam, med spel på tre nivåer i alla klasser. Det är något som är unikt, säger Amelia Öhrman, projektledare för padeldelen.

Karlstad Golf Festival

När: 16–18 juni, 2022.
Spelplatser: Sommarro Golf, Bryngfjorden Golf, Hammarö GK.
Spelform: Partävling med Texas scramble, fyrboll bästboll och Irish greensome.
Övrigt: Stort prisbord, VIP-kvällar på restauranger och hotell samt en stor avslutande bankett.

Karlstad Padel Festival

När: 16–18 juni, 2022.
Spelplatser: Arenor i Karlstad
Spelform: Partävling – herr, dam, mixed i A-, B- och C-klass.
Övrigt: Stort prisbord, VIP-kvällar på restauranger och hotell samt en stor avslutande bankett. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:
Text: Olof Åsgård • 2021-12-02
NyheterBryngfjorden GolfHammarö GKKarlstadNyheterPadelSommarro Golf
Scroll to Top