Brooks Koepka bär sin nya golfbag mot seger. Foto: GettyImages

Nyheter

Nya klubbor – Ny Brooks Koepka

Brooks Koepka använde för första gången i ett tävlingssammanhang de nya klubborna han tillsammans med Srixon och Cleveland valt ut. Var det mer än bara klubborna som hade förändrats hos den triumferande The Match-duellanten.

Text: Axel Bridal • 2021-11-28 Uppdaterad 2021-11-28

Förändringen i golfbagen visade sig vara en lyckad sådan och om det tidigare funnits frågetecken till valet av klubbor tystade Koepka säkerligen ned några utav dem.

– Jag har varit free agent inom utrustning de senaste åren, så det kommer att bli roligt att ha daglig kontakt med ett märke och att få vara med och utveckla deras framtida utrustning, sade Brooks i samband med den signerade dealen tidigare i veckan. 

Utöver de nya golfklubborna såg det ut att vara en ny Brooks Koepka som visade upp sig i The Match. Koepka har den senaste tiden presterat sämre på PGA-touren än vad som förväntas av en fyrfaldig majorvinnare. 

– Jag har bara kämpat. Du går igenom perioder där du bara känner att du inte har någon kontroll på klubbhuvudet eller inte vet var din sving är. Det är frustrerande. Jag tror inte jag har spelat så dåligt som jag kanske uttryckt, men jag är inte konsekvent. Det är vissa slag som jag inte har, sade Koepka under PGA Tour-tävlingen World Wide Technology Championship i början av november. 

Men kontroll var just det han visade upp i sammandrabbningen mot Bryson DeChambeau. Kontroll och fokus, likt den Koepka golfvärlden känner igen från segrar på till exempel US Open.  

Inget nytt eller oväntat gällande Bryson DeChambeau

DeChambeau visade dock att han den senaste tiden mestadels fokuserat på sin driver och dess längd, och långt flög den. Även om han inte kom ur rivalmötet med en seger, svek inte drivern honom. 

På det sjunde hålet var det dags för tävling i längsta drive, och med en bollhastighet på 205 Mph rullade bollen ut till hela 367 meter. Se slaget i klippet här nedan. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:
Text: Axel Bridal • 2021-11-28
NyheterBrooks KoepkaBryson DeChambeau
Scroll to Top