J.R. Smith vann NBA Championship två gånger. Foto: Getty Images

Nyheter

NBA-spelarens tuffa collegedebut – klev på getingbo

J.R. Smith tjänade 800 miljoner kronor under basketkarriären – nu spelar han collegegolf.

Text: Olof Åsgård • 2021-10-12 Uppdaterad 2021-10-13

Uppdaterad.
Basketspelaren J.R. Smith spelade 16 år i NBA. Han blev mästare med Cleveland Cavaliers 2016 och Los Angeles Lakers 2020. 

I år har 36-åringen skrivit in sig på North Carolina Agricultural and Technical State University. Han har även en plats i golflaget och gjorde i veckan debut i Elon Phoenix Invitational. 

Det gick sisådär. Efter 83 slag första ronden, 78 slag andra ronden och 79 slag sista ronden blev Smith 81:a i tävlingen, trea från slutet. Han gick totalt 27 över par, 37 slag bakom segraren.
På finalronden hamnade Smith än mer i händelsernas centrum när han på 12:e hålet trampade på ett getingbo och fick flera stick. Han fick hjälp från publik och arrangörer och bollen tvingades släppa igenom bakomvarande parti. Se klipp på händelsen nedan.

Att han spelar i laget är inte ett jippo och han har inte tagit någons plats. Han var tvungen att kvalificera sig som alla andra och det gjorde han med ett slag och blev lagets femte spelare i tävlingen.

Smith blev draftad som 18:e spelare i NBA-draften 2004 och gick aldrig på college. Under basketkarriären tjänade han närmare 800 miljoner kronor. 

J.R. Smith. Foto: Getty Images
Veteranen i bollen. Foto: Getty Images

Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


 


Text: Olof Åsgård • 2021-10-12
NyheterCollegegolfJR SmithNBANyheter
Rulla till toppen