Nystartade Alba Golf har ambitioner att bli ledande i Norden inom inomhusgolf. Foto: Alba Golf via Facebook

Inomhusgolf

Daniel Wellington-grundaren öppnar inomhusgolf på Stureplan

I höst slår nystartade Alba Golf upp dörrarna till två anläggningar i Stockholm. En i Sturegallerian och en i Sickla.

Text: Olof Åsgård • 2021-10-08 Uppdaterad 2021-10-08

Flilp Tysander, grundare av populära klockmärket Daniel Wellington, installerade en golfsimulator på kontoret för fyra år sedan. Det blev en så pass populär plats för personal och bekanta att de behövde införa ett internt bokningssystem. Då föddes en idé – som nu blir verklighet.

Tillsammans med bekanta har Tysander startat ett nytt bolag – Alba Golf, som har ambitionen att bli ledande i Norden inom inomhusgolf. 

Första steget tas med en 1 000 kvadratmeter stor anläggning i Sturegallerian i centrala Stockholm som öppnar i höst. Och i december öppnas ytterligare en anläggning i Sickla, strax öster om Södermalm.

– Det känns oerhört kul och spännande att vara med och grunda ett helt nytt koncept inom golfen. Vi på Alba vill skapa en unik atmosfär där golfen står i centrum men där umgänget, maten och drycken skapar helheten. Detta är en långsiktig satsning och jag är övertygad om att inomhusgolfen kommer växa kraftigt närmaste åren, säger Filip Tysander, medgrundare och majoritetsägare Alba Golf, i ett pressmeddelande.

Mer än bara inomhusgolf

Alba Golf kommer bland annat att arrangera klubbutprovningar, tävlingar, företagsevent och grönt kort-kurser.

– Golf är en riktigt social aktivitet, men tröskeln för att börja kan ibland vara hög. Med Alba vill vi tillgängliggöra golfen till en bredare målgrupp och vi vet att många idag vill umgås på ett aktivitetsbaserat sätt. På våra anläggningar kan man umgås med sina vänner, kollegor eller familj, oavsett nybörjare eller proffs, säger Henrik Berg Björnelius, VD på Alba Golf.  

Alba Golf-anläggningarna kommer vara utrustade med TrackMan-simulatorer.

Förra vintern exploderade golfsimulatorbranschen och flera stora kedjor öppnade nya anläggningar runtom i Sverige, på golfklubbar, hotell och gallerior. Intresset var enormt och det mesta tyder på att trenden kommer fortsätta även den här hösten och vintern.Text: Olof Åsgård • 2021-10-08
NyheterAlba GolfFilip TysanderinomhusgolfNyheter
Rulla till toppen