Genrebild. Foto: Getty Images

Nyheter

Tvingades lämna golfklubben – förstörde green

En 55-årig engelsman döms för skadegörelse på sin tidigare hemmaklubb. Orsakade skador för över 100 000 kronor.

Text: Olof Åsgård • 2021-10-07

Woolley Park Golf Club i Wakefield, söder om Leeds i England, uteslöt en 55-årig medlem förra året för hans beteende gentemot personalen och för att ingen annan medlem ville spela golf med honom längre. Det rapporterar Yorkshire Evening Post.

I april i år såg en av klubbens anställda på övervakningsmonitorn hur en maskerad man kliver ut på tredje green och börjar hälla ut stora mängder gödsel. 

Den anställde hoppade in i sin bil och lyckades köra på och fånga in mannen. Han slet av honom balaklavan och filmade honom. Det visade sig vara den 55-årige tidigare medlemmen som senare greps av polis och erkände direkt. 

Nu har han dömts i domstol till villkorlig fängelsedom och att ersätta klubben för skadorna. Han döms att betala motsvarande 120 000 kronor. Just den delen motsatte sig den 55-årige mannen men rättens domare höll inte med.
– Du tog lagen i egna händer och planerat och uppsåtligt bestämde dig för att förstöra dessa människors green. Du skaffade utrustningen, maskerade dig och lyckades med det du tänkt göra, nämligen orsaka stor skada, sa domaren.

Woolley Park GC är en parkbana med en greenfee på drygt 300 kronor för 18 hål. Text: Olof Åsgård • 2021-10-07
NyheterNyheter
Scroll to Top