Svensk Golf nominerade till Tidskriftspriset för bästa omslag. Foto: Svensk Golf

Nyheter

Vårt omslag är nominerat till Tidskriftspriset

”Vi ville göra ett annorlunda omslag och att det skulle bestå av flera lager som växer fram ju mer noggrant man tittar på det.”

Text: Svensk Golf • 2021-10-05 Uppdaterad 2021-10-05

Svensk Golf nummer 9, 2020 har nominerats till Tidskriftspriset i kategorin “Årets Omslag”. Bilden på den ledsna golfaren som fäller en tår som mynnar ut i banans vattenhinder bygger på en illustration av Graham Samuels, vilken specifikt skapats för Svensk Golfs räkning till temat “Därför blir du inte bättre på Golf”.

– Vi ville göra ett annorlunda omslag kopplat till våra instruktionsartiklar och fastnade för att försöka förmedla sorgen av att spela dålig golf, något som alla våra läsare kan känna igen sig i (redaktionen inkluderad!). Idén föddes om att ha ett illustrerat omslag och att det skulle bestå av flera lager som växer fram ju mer noggrant man tittar på det, säger Johan Sundqvist, AD på Svensk Golf.

Vad är nyckeln till ett bra omslag, enligt dig?

– Att det skapar en reaktion hos läsaren.

Tidskriftspriset delas ut den 10 november av branschorganisationen Sveriges Tidskrifter.

Juryns motivering till nomineringen:
Det illustrerade omslaget skapar en direkt känsla som målgruppen kan identifiera sig med: ”varför gick det så dåligt på golfbanan idag?” Ett mycket väl genomfört omslag med flera intresseväckande detaljer, till exempel spelarens tårar som formar ett vattenhinder och loggan som blir en del av kepsen.Text: Svensk Golf • 2021-10-05
NyheterNyheterOmslagSvensk GolfTidskiftspriset
Rulla till toppen