Storebro Indoor Golf blev bestulna på sin radar. Foto: Storebro Indoor Golf via Facebook

Nyheter

Radarstöld i golfhall – hittelön 10 000 kronor

Flightscope-enhet stals från inomhusgolfanläggning. Nu hoppas ägarna att den som stulit enheten inte kommer kasta den.

Text: Olof Åsgård • 2021-10-05 Uppdaterad 2021-10-06

Förra året startade kompisarna Jakob Riis och Andreas Linder Storebro Indoor Golf vid Tobo GK i Småland. Tanken var att erbjuda golfspelare en möjlighet att träna och spela under vinterhalvåret. De köpte en begagnad Flightscope och intresset blev enormt och hallen har varit välbesökt och uppskattad. Därför bestämde de att bygga ytterligare en utslagsplats och utvidga verksamheten till årets inomhussäsong.

Men nu har planerna fått sig en rejäl törn. I fredags hade de en bokning på kvällen och när nästa kund kom på söndag morgon var radarenheten, en Flightscope X2 borta. Enheten är värderad till 80 000 kronor. 

– Det här känns väldigt tråkigt. Vi är konfunderade och kan inte förstå hur man tänkt när man stulit radarn. Det finns massor av värdesaker kvar. Radarn går inte att använda fullt ut utan mjukvara som måste kopplas till serienumret, säger Jakob Riis till Svensk Golf.

Går inte att använda

För att komma in i golfhallen måste du ha en kod och det fanns inga tecken på brytmärken. Flightscope har blockerat enheten vilket gör den i stort sett obrukbar. 

Jakob Riis är orolig för att den som lagt beslag på enheten kommer att kasta den – när det står klart att den inte fungerar. 

Därför erbjuder Storebro Indoor Golf 10 000 kronor till den som kommer tillbaka med en fungerande enhet.
– Självklart kommer det vara en rättslig process men vi har tänkt att det är bättre att gå 10 000 kronor back än 80 000 kronor och vi ser hellre att enheten kommer tillbaka än att den kastas, säger Riis. 

Stölden är polisanmäld och har blivit ett annorlunda försäkringsärende.
– Vårt försäkringsbolag har sagt att de inte riktigt vet än hur de ska hantera detta eftersom det är många som känt till koden. Det här är en bisyssla för oss och vi kan inte vara på plats hela tiden. 

Kommer ni att fortsätta med verksamheten i vinter?

– Ja, det måste vi. Och vi kommer ha två banor. Det är så roligt och många tycker att det är kul. Vi har gjort en bra deal med många äldre Tobo-medlemmar som städar och får spela till rabatterade priser. Men vi behöver en ny enhet, så om någon har en så är vi intresserade av att köpa, säger Jakob Riis.       


Text: Olof Åsgård • 2021-10-05
NyheterUtrustninginomhusgolfNyheterStorebro Indoor GolfTobo GK
Rulla till toppen