Nyheter

Ny svensk golfsatsning – “ska lotsa fram nästa världsstjärna”

Golfprofiler, skådespelare och kommunikatörer i gemensamt projekt.

Text: Martin Strömberg • 2021-09-30 Uppdaterad 2021-09-30

Erik Blomqvist, Carin Hjalmarsson och Joel Sjöholm är tre kända svenska golfnamn. Blomqvist har under flera år drivit Balance Golf, ett träningskoncept, som vuxit och som nu finns på ett antal klubbar runt om i Sverige.

Carin Hjalmarsson har en gedigen spelarkarriär med två segrar på LPGA och har dessutom spelat fyra Solheim Cup med strålande individuellt facit.

Joel Sjöholm spelar fortfarande på European Tour och Challenge Tour och har en andraplats på European Tour och en seger på Challenge Tour som största meriter.

Tillsammans med skådespelaren Niklas Engdahl, känd från en mängd TV-serier, filmer och teaterroller, ska golftrion nu arbeta tilsammans i satsningen Balance Golf Management, som presenterades på St Jörgen Park under onsdagen.

– Det känns fantastiskt att få vara en del av detta då golfen är mitt absolut största intresse. En drömroll helt enkelt, säger Niklas Engdahl.

Ur pressmeddelandet: Balance Golf Management (BGM) bygger på ett helhetskoncept med fokus på spelaren såväl på som utanför banan. Spelare som är kontrakterade av BGM erhåller bland annat finansiell rådgivning, individuellt anpassad träning,
medicinsk rådgivning, medierådgivning samt uppbyggnad/underhåll av sociala plattformar för varumärkesbyggnad. Den individuella träningen leds i första hand av Balance Golfs grundare, Erik Blomqvist, men det finns totalt 33 Balance Golf-tränare runt om i Sverige.

Carin Hjalmarsson: “Helhetskonceptet är nyckeln för att spelaren ska kunna må bra, känna trygghet och koncentrera sig på att bli bättre på alla plan. Inga detaljer lämnas åt slumpen och vi ställer enormt höga krav på alla i vår omgivning. Inte minst oss själva. Målet är självfallet att vi ska fostra och lotsa fram vinnare.”

Balance Golf Management består, utöver tidigare nämnda nyckelpersoner, av följande delägare:

Thomas Heden, VD och med ett förflutet inom försäljning och marknad
Tobias Sjögren, Content Manager och producent
Björn Berling, Head of Communication


Text: Martin Strömberg • 2021-09-30
NyheterCarin HjalmarssonErik BlomqvistJoel SjöholmNiklas EngdahlNyheter
Scroll to Top