Golfsverige

Svenskt företag ska göra golfen mer flexibel

Med hjälp av en app ska du enkelt kunna boka en scooter för att göra din rond snabbare samtidigt som du orkar hålla på med annat. Dessutom till ett relativt lågt pris.

Text: Jesper Johansson • 2021-07-07 Uppdaterad 2021-12-09

En helt ny tjänst finns redan på ett antal golfklubbar i Sverige och fler lär det bli. Grön Golf heter det svenska företaget som skapat ett användarvänligt sätt för spelare att hyra en scooter på golfbanan.

För att använda sig av tjänsten ska man ladda ner en app, scanna en QR-kod och kör. När du är klar pluggar du in den i laddningsstationen när du är klar för dagen.

Scootern kan, till skillnad från golfbilar, hyras när som helst då klubben de finns på inte har någon administration. Detta gör att Grön Golf vill öka flexibiliteten. Exempelvis kan man snabba på en kvällsrond eller köra runt på ett snabbt morgonvarv.

Scootern hyr man timvis med en startkostnad. Målet är att så många som möjligt enkelt ska kunna spela om man frågar Arre Younan, en av företagets grundare.
– Grundidén är baserad på att många killar och tjejer som får barn därmed inte har tid att spela golf eftersom det tar för mycket tid. Så vi ville hitta ett fordon som möjliggör att man kan spela golf även som småbarnsförälder på ett effektivt sätt. Vi inspirerades av Voi-kulturen och tog fram ett fordon som ska funka på golfbanan, säger Younan.

För att låsa upp din scooter betalar man 50 kronor. Därefter kostar det 20 kronor per timme. Younan förklarar:
– Spelar du i fyra timmar kostar det dig 130 kronor. Spelar man en snabb morgonrond kostar det förstås mindre.

Grön Golf är i sin linda och hittills kör man sin pilot på sju klubbar i Sverige. Totalt rullar 42 scootrar ut som börjar användas den här veckan. Mottagandet hittills har varit gott.
– Det har varit en total succé. Vi hade två damer som båda var över 80 år gamla som testade och sedan kom tillbaka med ett stort leende. De tyckte att det var så enkelt att köra och de ville inte kliva av utan fortsätta rulla fram.
– Det jag själv tycker är bra är att om du spelar den där morgonronden, kliver ut vid sex eller så, så kommer du inte hem helt utan energi utan kan göra saker med familjen på ett annat sätt.

Vad är målet med Grön Golf framöver?

– Att vi ska etablera hela konceptet från norr till söder. Nu börjar införsäljningen och vi börjar besöka klubbar redan nästa vecka. Affärsmodellen är det stora i detta samtidigt som vi för klubben vill skapa en tillgänglighet. Vår affärsmodell är att vi ger hela paketet till klubbarna kostnadsfritt och underhållsfritt. Vem säger nej till det? En gratistjänst där man slipper underhåll med batterier och annat. Tillgängligheten är också dynget runt eftersom den är app-baserad. Så planen är att vi snart ska finnas på i stort sett alla klubbar som vill använda tjänsten i Sverige. 2022 ska vi också ta oss utanför Sveriges gränser, säger Younan.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Jesper Johansson • 2021-07-07
NyheterGolfsverigeGrön Golf
Rulla till toppen