Det blev en dag att minnas för 16-åriga Tilde Löfman när hon gjorde både eagle och hole-in-one hålen efter varandra // Foto: Privat

Eagle-HIO

Drömstarten för 16-åringen – fem under par efter två hål!

Tilde Löfman Inledde sin drömrond på Söderby GK med eagle och hole-in-one. Fem under par efter två hål.

Text: Martin Strömberg • 2021-06-23 Uppdaterad 2021-06-24

Tilde Löfman, 16 år från Sundsvalls GK, är en av alla lovande unga spelare vi har i landet och hon går till vardags på golfgymnasiet i Uppsala.

I början av juni gick hon ut för att spela en sällskapsrond med kompisar och hade nog ingen aning om vad som skulle hända. På Söderby GK:s första hål slog hon en lång bra drive mitt i fairway.

– Jag hade cirka 105 meter kvar och slog en 50-graders wedge som la sig cirka 75 centimeter från hål och sedan satte jag putten för eagle, berättar hon.

Ok, att börja med en eagle är ju bra men inget jättekonstigt när man har 1,2 i handicap som Tilde har. Det som hände på hål nummer två är mer ovanligt.

Tilde valde driver också på det 256 meter långa par 4-hålet.

– Den landade precis bakom greenbunkern och rullade in på green. Min medspelare sa då att den gick i hål men jag trodde såklart inte på honom för hur ofta gör man en hole in one på en par 4? Men sedan gick vi mot green och på green låg ingen boll, då sprang min andra medspelare upp på green och kollade i hålet och där låg min boll.. Helt galet var det, berättar Tilde.

Tilde Löfman med bollen som hamnade i hål från 256 meter på Söderby GK:s andra hål // Foto: Privat

”Benen började darra”

Fem under efter rondens första två hål lär inte ha hänt särskilt många gånger i golfhistorien.

Resten av ronden var inte riktigt lika spektakulär och Tilde checkade till slut in på 75 slag (+2).

– Jag lyckades hålla ihop mitt spel ganska bra men på hål 6 tror jag att jag började förstå vad jag faktiskt gjorde, för där började benen darra, säger Tilde.Text: Martin Strömberg • 2021-06-23
NyheterHole in oneNyheterSöderby GKTilde Löfman
Rulla till toppen