Hills Golf & Sports Club har förvärvat Torrekulla Gk och från och med 2023 finns nu ytterligare 12 hål för Hills medlemmar att spela på // Foto: Hills Golf & Sports Club

Svenska banor

Hills förvärvar Torrekulla – och bygger två nya hål

Europatourbanan växer genom förvärvet av grannen Torrekulla GK.

Text: Martin Strömberg • 2021-06-19 Uppdaterad 2021-12-09

Från och med säsongen 2023 kommer Hills Golf & Sports Clubs medlemmar att ha ytterligare 12 hål att spela på. Under början av juni blev de sista detaljerna med markägarna klara, med ett nytt arrendeavtal för Torrekullas golfbana. Sen tidigare har en avsiktsförklaring tecknats med Torrekulla Golf AB som fram till den 30 november 2022 driver verksamheten vidare som tidigare.

Hills klubbhus kommer att vara navet i anläggningen och man bygger dessutom två nya hål för att göra anslutningen till Torrekullas befintliga sträckning smidigare.

– Den främsta anledningen till att vi tar över Torrekulla golfbana är att Hills skall bli en ännu mer attraktiv golfanläggning för våra medlemmar, partners och gäster. Det kommer innebära ökad tillgänglighet till golfspel och att vi kan utveckla ungdomsverksamheten ytterligare, skriver Hills Vd, Mats Sterner i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vår ambition är att banan kommer vara en trevlig och familjär spelupplevelse för alla golfare, oavsett handicap. Vi kommer utveckla banan till att hålla en jämn och fin kvalité med fokus på att ha greener i Hills-klass. Den nya slingan kommer vara ett utmärkt komplement då den kommer vara mer lätt- och snabbspelad än 18-hålsbanan.


Text: Martin Strömberg • 2021-06-19
NyheterGolfsverigeHills Golf & Sports ClubMats SternerTorrekulla GK
Scroll to Top