Det är dags att börja kratta igen! Foto: Getty Images

Covid-19

Snart spelas golf med ordinarie regler igen

Vi har under en längre tid fått spela golf med särskilda regler, på grund av coronapandemin. Den 1 juni försvinner de, här är vad du behöver ha koll på.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-26 Uppdaterad 2021-12-09

På grund av Covid-19 har golfreglerna ändrats under de senaste året. Detta på grund av att man vill minska risken för smittspridningen på Sveriges golfbanor.
Men från och med 1 juni kommer golf åter spelas med ordinarie regler.

Vad innebär det då?
Exempelvis har du inte längre lägesförbättring i bunkrarna, vilket kunde vara en stor fördel för oss glada amatörer. Dessutom ska krattorna komma tillbaka till banorna och dessutom användas (även om det inte är en regel).
Sveriges golfklubbar får inte heller längre göra hålen grundare så man enkelt kan ta ut bollen utan nu ska de ha ordinarie djup igen.

De tidigare reglerna gör nu att det är helt valfritt att putta med flaggan i eller ur, då man helt enkelt inte har en avrådan att vidröra flaggan för att minska smittspridningen.

Och när tävlingar spelas, vilket är tillåtet från och med den 1 juni, ska de genomföras med ordinarie regler. Alltså med resultatföring för varandra och signering därefter.

Svenska Golfförbundet skriver att för att en rond ska vara handicapgrundande – oavsett om det är tävlings- eller sällskapsrond – måste den spelas enligt ordinarie regler för golfspel.

På Svenska Golfförbundets hemsida kan du läsa mer!


Text: Jesper Johansson • 2021-05-26
NyheterCovid-19GolfreglerGolfsverige
Scroll to Top