GolfUppsalas butik har haft inbrott. Foto: Klubben

Golfsverige

Inbrott i golfbutik – stal utrustning för 1 miljon

En nystartad golfbutik i Uppsala har fått ovälkommet besök. Inbrottstjuvar stal golfutrustning för över 1 miljon kronor.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-20

Gabriella och Jonas Ekström, som driver GolfUppsala har haft inbrott.
I deras nyöppnade golfbutik i Fyrislund, i utkanten av Uppsala, har tjuvar lyckats ta sig in i lokalen för att därefter stjäla de mest attraktiva, dyraste, klubborna.
– Vi har precis fått upp alla saker och nu försvann det så pass mycket – vi är ledsna, säger Gabriella Ekström till SVT.

Enligt John Ahlblom, som är butiksansvarig, hade tjuvarna full koll på vad de skulle stjäla och hade inte ställt till en röra i butiken utan gått efter den utrustning med högst värde. Inbrottstjuvarna ska ha tagit sig in via en sidodörr och det uppskattade värdet på varorna som försvunnit uppgår till miljonbelopp.
– Vi uppskattar det till ett värde över en miljon kronor, säger Gabriella Ekström.

Inbrottet är inte det första i området. Nyligen stals ett stort antal klockor från en närliggande lokal. Polisen inväntar en analys på sin tekniska undersökning innan de väljer hur de ska gå vidare.
– Så klart tittar vi möjliga samband. Men det kan handla om slumpen, det är alldeles för tidigt att säga något om, säger Jonas Eronen, presstalesperson hos polisen till UNT.

Utöver golfbutiken i Uppsala driver Gabriella och Jonas Ekström de båda golfbanorna Söderby och Edenhof som ingår i GolfUppsala.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-20
NyheterGolfsverigeGolfUppsalaNyheter
Scroll to Top