En anlagd brand förstörde klubbhuset. En temporär lösning finns nu på klubben. Foto: Klubben via Facebook

Nyheter

Anlagd brand förstörde klubbhus

En klubb i England fick se sitt klubbhus i lågor tidigare i april. Enligt uppgifter ska branden ha varit anlagd.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-29

Marsden Park Golf Club, en klubb i Lancashire, England, har inget klubbhus längre. Detta efter en brand som ter sig vara anlagd.

Det var måndagen 19 april som klubbhuset tog skador till ett värde på ungefär 100 000 pund, 1 164 000 kronor. Fyra brandbilar gjorde vad de kunde och efter flera timmar kunde man få kontroll på branden.
– Vi ska nu starta med en storstädning av klubbhuset så att vi förhoppningsvis kan få vårt kök att fungera på något sätt, säger klubbens ägare Neil Reeves till Bunkered.co.uk.
– Vi kommer behöva ett nytt tak, en ny balkong, en ny terrass och nya fönster. Det kommer ta ganska lång tid att få ordning på allt.

Trots förödelsen branden inneburit för klubben är ägaren Reeves positiv samtidigt som han återuppbygger huset för sina medlemmar.
– När allt kommer omkring var det i alla fall ingen som dog. Alla har varit igenom mycket det senaste året. Vi måste alla fortsätta framåt och vi har många människor som vill spela golf, så vi ska se efter dem. Det är vårt fokus och det kan bara bli bättre nu.

Medan klubbhuset restaureras kommer klubben att servera mat och dryck utomhus.
– Så länge får vi sätta upp ett tält utomhus och servera mat och dryck från grillen som vi fick donerat till oss från en av våra snälla medlemmar. Vi är många som engagerat oss i detta och alla gör ett otroligt arbete.

Polisen är förtegen om branden och om man har några misstänkta eller bevis. Så länge får Neil Reeves fortsätta att bygga upp klubbhuset och även klubben, som han tog över i en svår situation för fyra år sedan.
– Klubben var tio dagar från konkurs. Nu har vi fler medlemmar än någonsin och vi är del av vårt samhälle. Så trots branden är vi på en bra plats, säger han.


Text: Jesper Johansson • 2021-04-29
Nyheter
Scroll to Top