Ola Wenström spelar majoriteten av sin golf på niohålaren i Viken, utanför Helsingborg. Ibland löpandes med bara två klubbor i ena handen. Foto: Mickael Tannus

Ny kolumnist

Välkommen, Ola Wenström!

Mångårige sportjournalisten, TV-profilen och golfälskaren Ola Wenström är ny kolumnist i Svensk Golf.

Text: Svensk Golf • 2021-04-28 Uppdaterad 2021-04-28

Med start i Svensk Golf nr 3/2021 debuterar Ola Wenström som återkommande skribent i magasinet. Ni har i många år mött honom i vår avdelning ”Panelen”, men nu kommer han få utrymme att lägga ut texten lite mer på tidningens avslutande sida. I sin första text bjuder han på en inblick från ett besök på en PGA Tour-tävling och ett möte med Phil Mickelson i mars.

– Jag är riktigt glad att vi rekryterat Ola som skribent till Svensk Golf. Hans gedigna journalistiska erfarenhet ihop med ett mycket starkt bultande golfhjärta är perfekta ingredienser för att bidra med läsvärda texter i tidningen framöver, säger Oskar Åsgård, chefredaktör på Svensk Golf.

Vad kommer du att skriva om, Ola?
– Jag ser fram emot att få blanda åsikter och berättelser om vartannat, allt från elitens tävlingsgolf till det egna och andras duffande. Hoppas kunna bidra med en och annan ”out of bounds-tanke” också, att dra en tråd mellan det som händer på golfbanan, andra sporter och livet i övrigt, säger Ola Wenström.

Vi vet ju alla hur nära du följer fotbollen, men hur mycket golf kollar du på?
– Mycket och gärna. Alla majors är heliga, såklart. Men även den vardagliga ”serielunken” rullar ofta på teven. PGA-appen är direkt beroendeframkallande, där följer jag varje slag av svenskarna på ett missbruksliknande sätt. Ja, även i fotbollsstudion…

Vilken var den första golftävling du bevakade live som sportjournalist?
– Sista SEO-upplagan på Drottningholm 1990 var min första sommar som sportjournalist. Gick och åkte runt med en sändarmast på ryggen och direktrapporterade i radio. Craig Stadler vann, det var varmt, mycket publik och många drömmar blev verklighet på en och samma gång.

Vad ser du mest fram emot i golfväg i år?
– Faktiskt det här uppdraget. Det känns hedrande. Svensk Golf var med och tände min låga både för journalistik och golf. Bläddrade alltid löddrigt i nya och gamla nummer hos farmor och farfar under regniga sommarlovsdagar som barn. De bodde i Borås så ja, det blev en del läsning…

Var och när spelar du årets första rond?
– Är man i Florida går det givetvis inte att enbart titta på golf. Två besök hos Tumbafamiljen på Jensen Beach. Först en lovande insats, sen en som kräver revansch. Ut igen! Är det inte alltid den känslan med det här spelet?



Text: Svensk Golf • 2021-04-28
NyheterNyheterOla WenströmSvensk Golf
Scroll to Top