SGA har utsett Årets Greenkeeper. Foto: Getty images

Grattis!

Han är Årets Greenkeeper

I överlägsen stil vann Mattias Wulff det ärofyllda priset som Årets Greenkeeper.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-19 Uppdaterad 2021-12-09

Varje år utser Swedish Greenkeepers Association, SGA, en av landets greenkeepers till årets bästa. Detta firas med en kavaj, en pokal och en check på 10 000 kronor.

SGA mottar nomineringar från medlemmar av sin egen organisation, PGA, GAF och anställda på SGF. Totalt brukar det bli en hel del greenkeepers att gå igenom för styrelsen som väljer ut ett dussintal som sticker ut lite extra. Därefter sätter sig varje styrelsemedlem och går igenom de nominerade. Detta sker utan insyn från andra och poäng sätts på kandidaterna till det ärofyllda priset.

Göran Tysring är kanslichef på SGA. Han säger att det brukar vara mycket jämnt i toppen av de nominerade kandidaterna men i år var det en person som vann i överlägsen stil.
– Det var avgjort redan innan siste personen hade meddelat sina poäng, säger han till Svensk Golf.

Vinnaren av priset Årets greenkeeper är Mattias Wulff på Ombergs Golfklubb.

Swedish Greenkeepers Associations motivering:
”Omberg har alltid en väldigt hög nivå på spelytorna. Senaste året har det, om möjligt, varit ännu bättre skick än de senaste åren och detta trots det höga speltrycket och de svåra möjligheterna att sköta allt med beläggningen på golfbanan. Att trots de svåra förhållandena skapa en så fin golfbana är fantastiskt.
Banan sköts på ett sätt så den tilltalar alla typer av golfare, så att både elitspelare och nybörjare trivs och tycker det är roligt.”

En av ägarna till anläggningen belägen intill Vättern är Ulf Tegnebo. Han säger att Wulff är en stor anledning till anläggningens popularitet.
”Mattias och hans team gör ett fantastiskt jobb med anläggningen. Han har ett mycket stort engagemang i sitt jobb och detta samtidigt som han har en ung familj att ta hand om. Han gör ett fantastiskt jobb och vi hade aldrig varit lika populära utan honom”, säger Tegnebo.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-19
NyheterGolfsverigeOmbergs GK
Rulla till toppen