Trelleborgs GK kommer att öppna sitt enga hotell till i sommar. Foto: Klubben

Golfsverige

Svenska klubbens storsatsning – öppnar hotell vid golfbanan

Trelleborgs GK kommer till sommaren slå upp portarna till sitt helt egna hotell. Detta ska vara början på en satsning från klubben – både på och utanför banan.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-11 Uppdaterad 2021-12-09

Lagom till i sommar kommer Trelleborgs Golfklubb slå upp portarna för sitt egna hotell, med utsikt mot havet, skånska slätter och sin egen golfbana.
Klubben har byggt om Stavstensgården till Hotell Stavstensgården och målet är att erbjuda ett kvalitetsboende för golfare, turister och affärsresenärer.

Hotellet kommer drivas i klubbens regi och första målet är att erbjuda 20 bäddar. På sikt ska även en anslutande byggnad renoveras för att på så sätt öka antalet till 28. Frukost och andra måltider ska serveras på golfklubbens egna restaurang och närheten till havet ska kännas hela vägen in i hotellrummen.
– Detta är en otrolig möjlighet att utveckla verksamheten och göra det som tidigare bara var en golfbana till en destination, där vi kan erbjuda golfupplevelse som inkluderar boende och god mat i en hemtrevlig atmosfär. Vår ambition är att boendet ska upplevas som ”bättre borta än hemma – men ändå lite som hemma”, säger Håkan Johansson som är klubbchef på Trelleborgs GK.

Målet är att skapa en digital lösning som förenklar arbetet för klubben samtidigt som gästerna får en enkel och smidig lösning. Bokning, betalning, incheckning, rumsnyckel och kommunikation – allt ska skötas online. Samtidigt ska gäster få ta del av en hemtrevlig känsla i klubbens miljöer. Personal kommer tillsättas för att driva hotellet.
– Genom den här satsningen vill vi stärka klubbens ekonomiska bas, så att vi kan trygga framtiden för vår verksamhet. Det ska ge oss möjlighet och styrka att satsa ytterligare på klubben samt investera och utveckla banan och övningsområdet. Vår ambition är att locka hit gäster från hela landet och även från våra grannländer, när gränserna öppnas igen, säger Per-Olof Jönsson som är ordförande i Trelleborgs GK.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-11
NyheterGolfsverigeTrelleborgs GK
Rulla till toppen