Genrebild. Padelbana ska byggas på Nora Golfklubb. Foto: Getty images

Nyheter

Klubben investerar – padelbana klar till säsongen

Padel är en av Sveriges snabbaste växande sporter. Detta vill Nora Golfklubb ta vara på med en nybyggd utebana.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-05

Det lär knappast ha undgått någon att padel är en av Sveriges mest växande sporter. Därför har flera golfklubbar valt att sätta upp banor på sitt område. Nu är det klart att Nora golfklubb kommer göra detsamma. Investeringen på 700 000 kronor hoppas klubben få tillbaka då de kan erbjuda en bättre produkt för sina medlemmar och kanske kan den även göra så att potentiella golfare hittar till klubben.
– Många har efterfrågat en padelbana och vi vill komplettera golfen och skaffa oss fler ben att stå på i vår verksamhet, säger klubbens ordförande, Berith Jonsson till Nerikes Allehanda.
– Golfen är och ska vara vårt grundfundament som vår verksamhet ska stå på, nu och framöver. Men vi tror på att komplettera golfen med fler aktiviteter som vi kan erbjuda våra gäster.

Padelbanan ska kunna användas till annat än just padel och byggs med trädetaljer för att bättre smälta in på miljön som finns på Nora Golfklubb. Banan ska byggas i anslutning till klubbhuset.
– Planen är att vi ska ha padelbanan klar till den 15 maj i år. Vi tror på det här. Därför gör vi den här investeringen. Vi tänker söka bidrag och stöd för satsningen famöver men vad det kan de vet vi inte just nu.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-05
NyheterBanor & resorGolfsverige
Scroll to Top