Augusta National kan bli din framtida arbetsplats. Foto: Getty images

Karriär

Augusta National söker personal – är du kvalificerad?

Trött på ditt jobb eller bara sugen på något nytt? Kanske kan du vara kvalificerad till något av de två jobben som Augusta National nu vill tillsätta ny personal till.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-19

Världens mest mystiska golfklubb, som vi varje vår (november 2020) får en glimt av under en vecka. Vi skriver förstås om Augusta National. Den klassiska banan byggdes av Clifford Roberts och Bobby Jones för nära hundra år sedan och banan ritades av Allister MacKenzie. Banan är spelplatsen för The Masters varje år – en av årets största tävlingar.

Men hur är det på klubben en tisdag i januari? Det är få som vet. Men kanske kan du vara en av dem som får kalla den heliga golfplatsen din arbetsplats framöver. Du lär dock vara tvungen att flytta till Augusta, Georgia.

Via LinkedIn har Augusta National publicerat två jobbannonser. Det här är första gången i modern tid klubben gjort något liknande och självklart har de två platsannonserna fått mycket uppmärksamhet.

Det ena jobbet är ”security manager”, vilket förklarar sig själv. Det andra jobbet: ”horticulturist” kan beskrivas som en typ av trädgårdsmästare.

För en svensk är det kanske lite väl stort steg att flytta till andra sidan Atlanten för att hitta ett jobb. Men att pendla via Magnolia Lane, att vara ansvarig för azaleorna och alla andra växter på området som en gång i tiden var ett plantage… det har något!

Och om fritt spel ingår i jobbet? Det framkommer inte. Men chansen att få komma ut på banan ökar rejält…


Text: Jesper Johansson • 2021-01-19
NyheterAugusta National
Scroll to Top