Från och med 1 juli kan klubbarna åter köra igång sin tävlingsverksamhet // Foto: Martin Strömberg

Nyheter

BEKRÄFTAT: Grönt ljus för klubbtävlingar

Från och med den 1 juli kan klubbarna starta sin tävlingsverksamhet igen efter ett uppehåll sedan början av april.

Text: Martin Strömberg • 2020-06-03

På tisdagen kom beskedet att de svenska proffstourerna snart kan starta upp sina verksamheter efter avbrottet för coronapandemin.

Och nu kan Svensk Golf också rapportera att klubb- och distriktstävlingarna får grönt ljus att köra igång från och med den 1 juli.

– Ja, det känns bra att vi kan komma igång igen med tävlingsverksamheten. Det finns många som vill tävla och det finns många golfare som har sitt nätverk av golfkompisar i just tävlingsgolfen, och kanske inte alls i vardagsgolfen, säger Bo Bengtsson, biträdande generalsekreterare på Svenska Golfförbundet.

De nya rekommendationerna från SGF kommer att innebära att klubbtävlingsverksamheten kan köra igång igen från och med den 1 juli. Det är dock fortfarande en del arbete som måste utföras och en del pusselbitar som ska hitta rätt plats.

– Vi avvaktar dock dels Folkhälsomyndighetens kommande besked och beslut kring reserestriktionerna, dels att en del andra pusselbitar kring WHS (World Handicap System, reds anm) är på plats. Reserestriktionerna påverkar inte direkt klubbtävlingarna, men är viktiga för planeringen av bland annat juniortävlingarna och seriespelet på lokal nivå, säger Bengtsson till Svensk Golf.

Folkhälsomyndighetens nya ”idrottsregler” gäller redan från och med den 14 juni men Svenska Golfförbundet behöver resten av juni månad för att säkerställa att allt kring WHS och tävlingsverksamheten fungerar utan problem. Klubbarna behöver också lite tid för att planera och förbereda tävlingsverksamheten.

LÄS MER: Svenska proffstourerna rullar igång i juli


Text: Martin Strömberg • 2020-06-03
NyheterGolfsverigeSvenska GolfförbundetTävlingar
Scroll to Top