Från golfbagar och headcovers till munskydd. Seamus Golf har ändrat produktionen.

Coronavirus

Headcovertillverkaren ställer om – gör nu munskydd åt vården

Seamus Golf kommer inte att göra några headcovers på ett tag. Istället har det Oregonbaserade företaget ställt om till produktion av munskydd.

Text: Jesper Johansson • 2020-03-24 Uppdaterad 2020-03-24

Till vardags arbetar Seamus Golf med att göra specialdesignade golfbagar och headcovers. Allt detta har dock pausats. Istället fokuserar det lilla företaget på att hjälpa vården. På sin hemsida skriver de att allt ordinarie arbete har upphört. Istället har de börjat göra munskydd att skicka ut till vårdpersonal som arbetar för att bekämpa coronaviruset.

Företaget, som är baserat i Oregon, USA, gör utöver headcovers även bollmarkörer och andra accessoarer. Men personalen kommer nu alltså att byta fokus.
”Prototyparbetet inleddes förra veckan och slutade med vår första produktion i fredags. Vi använder våra egna material och har tagit fram munskydden på ett sätt som läkare, sjuksköterskor och annan personal efterfrågar. Våra produkter ska vara en sista utväg”, skriver företaget på sin hemsida.

Seamus Golf skriver också att de fortfarande tar in beställningar av vanliga golfprodukter, men att all den produktionen skjuts på framtiden.


Text: Jesper Johansson • 2020-03-24
NyheterNyheterÖvrig utrustningUtrustning
Scroll to Top