Norska golfförbundet uppmanar sina medlemsklubbar att sänga ner anläggningarna i två veckor // Foto: Getty Images

Coronaviruset

Norska förbundet rekommenderar banor att stänga för spel

Inget spel på vare sig banan, träningsanläggningar eller i simulatorer under två veckor lyder rekommendationen från NGF.

Text: Martin Strömberg • 2020-03-14

Idag gick norska golfförbundet ut med ett pressmeddelande där man rekommenderar de norska golfklubbarna att stänga sina anläggningar fram till och med 26 mars på grund av det nya coronavirusets spridning. Rekommendationen gäller såväl banor som övriga anläggningar, till exempel restauranger, träningsområden och lokaler med simulatorer, och beslutet går i enlighet med norska regeringens beslut.

Man skriver också att beslutet tagits inte bara på grund av smittorisken utan också av solidaritet med övriga samhällsfunktioner samt för att visa att man tar situationen på största allvar.

Även danska golfunionen uppmanar sina golfanläggningar att begränsa verksamheten efter att regeringen i Danmark igår gått ut med en allmän uppmaning till föreningar och andra organisationer att undvika inomhusaktiviteter i två veckors tid, samt begränsa större utomhusaktiviteter.

Danska golfunionen tillåter privat enskilt spel men klubbtävlingar och övriga större samlingar bör begränsas i största möjliga omfattning och man uppmanas att göra allt för att hindra smittspridning, skriver man i ett pressmeddelande.

Svenska Golfförbundet uppdaterade igår sina riktlinjer när det gäller hur svenska klubbar bör hantera verksamheten med anledning av coronaviruset.

SGF uppmanar inte till att stänga anläggningar eller begränsa spel, däremot att tänka till och eventuellt skjuta upp stundande årsmöten alternativt hålla dem på annat vis.

Här finns SGF:s riktlinjer som innehåller råd och förslag till svenska golfklubbar.

LÄS MER: The Masters ställs in i april och flyttas fram


Text: Martin Strömberg • 2020-03-14
NyheterCoronavirusetNyheter
Scroll to Top