Många resenärer är oroliga över hur det ska bli med vårresan i coronatiderna som råder.

Resor

Researrangör: ”Få avbokningar men stor oro”

Osäkerheten stor bland konsumenter inför golfresan i vår.

Text: Martin Strömberg • 2020-03-13 Uppdaterad 2020-03-13

Snart är våren här och med den brukar mängder av svenskar ta
bagen med sig och ge sig av till varmare breddgrader för att starta upp golfsäsongen.

Men självfallet påverkar coronavirusets framfart även valet
av resmål även om avbokningarna är få så här långt.

Svensk Golf har ringt till ett par researrangörer för att
stämma av läget och se vad som gäller om man bokat golfresa i vår.

Johan Claesson på JA Travel berättar att man haft få avbokningar så här långt men att man naturligtvis fått mycket frågor.

– Känslan är att de flesta inte oroar sig för viruset eller hälsan i första hand, utan mer över hur det ska gå med resan, om den blir av eller om det är risk att man blir fast i något land, säger han.

Om man bokat en resa men känner sig orolig över coronaviruset så är Johan Claessons råd att ta kontakt med sin researrangör så snabbt som möjligt.

Ofta går det att hitta lösningar även om en del saker är svårare att göra något åt, som till exempel en bokad flygbiljett till ett resmål som inte finns med på Utrikesdepartementets lista över resmål som man avråder att resa till.

– Vi förhåller oss helt till UD:s rekommendationer och just nu är det Italien och Österrike som finns på deras lista. Men vi är ju alltid på kundens sida och om man ändå bestämmer sig för att boka av så gör vi allt vi kan för att boka om och för att minimera förlusten för kunden, säger Claesson.

För det populäraste resmålet för svenska golfturister,
Spanien, finns ännu inga rekommendationer från UD att avstå.

Men JA Travel märker också ett ökat intresse för länder som Polen, Ungern och Tjeckien.

– De har varit väldigt tidiga med att införa åtgärder mot coronaviruset och har än så länge få fall jämfört med andra europeiska länder, berättar Claesson.

Den andra golfresearrangören vill vara anonym men berättar
att de varit nerringda av oroliga kunder de senaste veckorna.

Arrangören har visserligen också haft få avbokningar så här långt, men berättar att osäkerheten är stor när det gäller coronavirusets utveckling i Spanien och om flygbolagen kommer att kunna leverera resor som planerat.

Man har också fått indikationer på att kunder överväger att avboka och istället göra sin golfresa inom Sverige eller någonstans där man slipper flyga på grund av oro över att få sina flyg inställda, eller att bli fast på någon destination.


Text: Martin Strömberg • 2020-03-13
NyheterNyheterResor
Rulla till toppen