
5de45d1e75e53
Golfrestaurangen har blivit en succé-pizzeria!
När det nya bostadsområdet byggdes runt banan bestämde sig golfklubben för att öppna pizzeria. Det blev succé.
När villaområdet vid Lannalodge utanför Örebro uppfördes bestämde sig golfanläggningen för att uppföra en par 3-bana intill husen.
När bostäderna började byggas bestämde sig Lannalodge även för att expandera sitt restaurangkök med en… pizzeria.

Hur kom ni på den idén?
– När villaområden uppförs brukar det även dyka upp ett centrum där det bland annat finns en pizzeria. Då tänkte jag att det är lika bra att vi är först och integrerar pizzerian med vårt kök. I dag har vi en italiensk restaurang som är öppen sju dagar i veckan – året om, säger Lannalodge ägare Henrik Johansson.

Vad fick ni för respons när pizzerian öppnade?
– Det var många som ifrågasatte en pizzeria i klubbhuset men nu är det ingen som är negativ. Vi har kört pizzerian i ett år och den går över förväntan. Vi bakar runt 300 pizzor i veckan och har anställt en pizzabagare.
Vilken pizza säljer bäst?
– La Prosciutto och La Chèvre går väldigt bra. Vi skär skinka, bresaola och salami från hela bitar så det handlar om lite mer lyxpizzor med hög kvalitet på råvarorna.
Text: CM Hellsten • 2016-11-03
Nyheter • Lannalodge • Nyheter • Svenska golfbanor