DCIM100MEDIADJI_0536.JPG

Nyheter

Lannalodge byter plats på hål 1 och 18

Inför nästa säsong byter klubben plats på hål 1 och 18. Avslutningshålet formas som en arena.

Text: CM Hellsten • 2016-10-25 Uppdaterad 2016-10-25

Lannalodge är Örebros äldsta golfklubb och grundades redan 1939 och hette Örebro GK fram till 2010.

Då blev det konkurs och företagarna som drev hotellet vid anläggningen köpte banan som döptes om till Lannalodge Golf Resort.

Lannalodge har de senaste åren investerat mycket pengar i banan.

Det klassiska Bäverhålet (det tredje) har förfinats och runt om på banan har över 200 träd fällts för att släppa in mer ljus och vind på greenerna.

Nu byter Lannalodge även plats på hål 1 och 18.

“Inget avslutningshål”

– Anledningen är att vi behöver få undan hål 18 från det nya villaområde som uppförs bredvid banan. Sedan har vi också alltid tyckt att 18:e inte är ett så roligt avslutningshål, säger Lannalodges ägare Henrik Johansson.

Lannalodge byter plats på hål 1 och 18
Foto: Lannalodge

Pierre Fulke har ritat ett helt nytt avslutningshål med en bäck som går runt hela greenen och en ny infinitydamm som döpts till Colorado River.

“Aldrig sett något liknande i Sverige”

– Dammen är som en infinitypool som ligger mot havet. Det är en gjuten damm runt halva greenen där vattnet rinner ner som ett vattenfall till den andra dammen som ligger mellan 1 och 18. Pierre Fulke säger sig aldrig ha sett något liknande i Sverige, säger Henrik Johansson.

Hur kommer nya 18 att bli?

– Pierre Fulke har ritat det så att man kan nå green på par 4-hålet, men då blir det väldigt svårt. Så det kan hända grejer där på tävlingar. Greenen ligger precis vid klubbhuset, det är publikvänligt runt greenen som blir som en arena där åskådarna kan följa utslag och inspel från restaurangen. Vi började bygga för fyra veckor sedan och det blir klart till säsongsstarten.

 

Budget för att bygga om hål 1 och 18 samt uppförandet av det nya starthuset är två miljoner kronor.

Stadsnära golf i Örebro


Text: CM Hellsten • 2016-10-25
NyheterLannalodgeNyheterSvenska golfbanor
Scroll to Top