5de45f5523ca5

Rekordökning för Golf Digest

Svensk Golfs systertidning Golf Digest nominerades till priset för "Årets omgörning". Läsarna tycks instämma. Nu rapporteras nämligen den största ökningen av läsare på många år, enligt Sifos Orvestomätning. 

Text: CM Hellsten • 2016-10-06 Uppdaterad 2016-10-06

Intresset för golf tycks starkare än på länge. Från Svenska Golfförbundet kommer positiva indikationer på medlemssiffror också under 2016 och klubbarna rapporterar om mycket spel under den vackra hösten.

Tidningsläsandet tycks följa med den trenden.

Enligt Sifos Orvestomätning har Svensk Golf kvar sina 339 000 läsare från motsvarande tidpunkt i fjol, vilket får anses som bra som en marknad som viker nedåt i övrigt.

Men det stora glädjeskuttet står Golf Digest för. Golf Digest ägs av Egmont Publishing, som även äger Svensk Golf.

Sista veckan i september nominerades titeln till priset för ”Årets omgörning” av branschorganisationen Sveriges Tidskrifter och läsarna tycks vara med på tåget.

Rekordökning för Golf Digest
Svenska Golf Digest har nominerats i priskategorin ”Årets omgörning” hos branschorganisationen Sveriges Tidskrifter.

Enligt Orvesto ökar Golf Digest med hela 21 procent jämfört med motsvarande mätning i fjol. Detta är en av de största ökningarna någonsin för titeln, som idag når 64 000 läsare jämfört med 53 000 vid samma tidpunkt i fjol.

 ”Att leverera positiva läsarsiffror i dessa tider är otroligt imponerande”

– Att gå emot strömmen och leverera positiva läsarsiffror i dessa tider är otroligt imponerande och roligt. Det här gör oss bara ännu mer motiverade att fortsätta på den inslagna vägen och göra positionerna för våra två golftitlar ännu tydligare. Svensk Golf ska vara den breda folkliga golftidningen som har något för alla, medan Golf Digest ska nischas ännu hårdare för den verkligt passionerade golfaren, säger Tobias Bergman som är ansvarig för Egmonts golfsegment.

Och Golf Digests chefredaktör Oskar Åsgård utlovar ännu mer bra läsning för prenumeranter och lösnummerköpare framåt.

 ”Vi har nämligen rankat Nordens 100 bästa banor”

– I nästa nummer, som kommer i början av november, så har vi gjort något som ingen har vågat sig på tidigare. Vi har nämligen rankat Nordens 100 bästa banor. Det är en väldigt prestigefull lista att ta sig in på och det känns som att det kan bli en riktig storsäljare och snackis, säger Åsgård.

Svenska Golf Digest nominerad till prestigefyllt pris


Golf Digest re-lanseras i ny kostym


Nu släpps nya Golf Digest


Text: CM Hellsten • 2016-10-06
NyheterNyheter
Rulla till toppen