5de46007a1602

Svenska Golf Digest nominerad till prestigefyllt pris

För ett år sedan nylanserades Svensk Golfs systertidning Golf Digest. Nu har tidningen nominerats i priskategorin "Årets omgörning" hos branschorganisationen Sveriges Tidskrifter.

Text: Jesper Johansson • 2016-09-29 Uppdaterad 2016-09-29

För drygt ett år sedan köpte Egmont Publishing upp Svensk Golf och i samma stund beslutade förlaget sig för att ta ett nytt grepp om sin befintliga golftidning Golf Digest.

Medan Svensk Golf skulle förbli den breda golftidningen för alla medlemmar i svenska golfklubbar så förändrades Golf Digest mer för att tilltala de allra mest passionerade golfarna, i en fylligare och mer exklusiv förpackning.

– Vi ville göra tidningen ännu lite nördigare och få läsaren att känna att vi älskar golf lika mycket som de gör. Vi vet också att många passionerade golfare älskar att läsa mer om saker som berör deras eget spel, så därför har vi satsat extra mycket på den typen av innehåll, på bekostnad av exempelvis bevakning av olika golftävlingar som vi tycker gör sig bättre i en digital miljö, säger Oskar Åsgård, chefredaktör på Golf Digest.

En annan förändring är att materialet i tidningen nu är mer svenskt än tidigare.

– Vi har ju en licens med amerikanska Golf Digest, som gör många fantastiska reportage och artiklar som vi inte har resurser till och det är kul att kunna erbjuda våra läsare detta. Men samtidigt har Sverige en så mogen och levande golfkultur som vi gärna vill skildra och därför har vi valt att göra det i ännu större utsträckning. Tidigare var drygt halva tidningen fylld med material från USA och i dag är den siffran ungefär 20 procent, säger Oskar Åsgård.

 

Svenska Golf Digest nominerad till prestigefyllt pris
Vinner man The Open förtjänar man att fronta två omslag 2016, eller hur?

Läsarna har tagit emot förändringarna väl och upplagesiffrorna pekar i rätt riktning. Nu väljer också tidskriftsbranschen att uppmärksamma Golf Digests nya kostym. Tidningen utsågs på torsdagen till en av fyra nominerade tidningar i kategorin ”Årets omgörning” som delas ut av Sveriges Tidskrifter.

– Det är förstås både glädjande och smickrande. Särskilt som vi tycker att Golf Digest var en bra produkt redan när vi tog över den och att vi nu får den här bekräftelsen i form av en nominering till det här priset känns superroligt. Det stärker oss i att fortsätta på den inslagna vägen och dra nytta av all samlad kompetens som finns på redaktionen och låta både Golf Digest och Svensk Golf utvecklas vid sidan av varandra, säger Tobias Bergman, ansvarig utgivare och chef för Egmonts golfsegment.

Vem som vinner det prestigefyllda priset får vi veta på Tidskriftsgalan som äger rum på Cirkus i Stockholm 25 oktober.

Stensons caddie sökte jobbet via SMS


Här är Sveriges 50 bästa banor


Golf Digest re-lanseras i ny kostym


Text: Jesper Johansson • 2016-09-29
NyheterNyheter
Rulla till toppen