Nyheter

8 500 medlemmar berörs när två klubbar blir en

De två golfklubbarna planerar en sammanslagning. 8 500 medlemmar berörs.

Av CM Hellsten • 2016-09-21

Det är Norrköpings Tidningar som rapporterar om att de två östgötska golfklubbarna kan fusioneras.

Det föreslagna nya namnet är: SoNo GK.

– Det är vårt förslag till våra medlemmar, som kommer ta beslutet vid ett extra årsmöte under hösten. Vi vill ta ett viktigt och nödvändigt steg för golfens framtid och utveckling här, säger klubbarnas ordförande Krister Eriksson och Göran Linder till Norrköpings Tidningar.

Det var på tisdagen som förslaget presenterades. 

Så här säger Norrköpings GK:s klubbchef Morgan Allard till NT:

– Jag kan förstå om första tanken är lite skrämmande för många av våra medlemmar. Var och en är ju sig och sin klubb närmast. Vi har respekt för det, men med lite perspektiv och tid så kommer det nya, om medlemmarna röstar för det, bli så mycket bättre.

Anledningen till att Norrköpings GK och Söderköpings GK planerar en sammanslagning är ekonomin:

– Vi är två ganska lika klubbar, som har det tufft att få det hela att gå ihop. Vi märkte, när vi satt och pratade, att vi sprang på samma bollar och möten. Det fungerar inte. Vi måste bli smartare och mer effektiva om vi ska kunna utveckla våra banor och golfen, säger Söderköpings klubbchef Niclas Westerdahl till NT.

Norrköpings GK har i dag 1 500 medlemmar och Söderköpings GK 7 000 medlemmar varav 1 500 bor i närområdet.

– Vi sänker årsavgiften, men medlemmarna får en bana till att träna och spela på. En ny klubb med ett nytt namn och nytt klubbmärke är viktigt för nästa steg, säger Niclas Westerdahl till NT.

Här spelade majorvinnaren


Göta kanal

Scroll to Top