U.S Capitol Prepares For 4th Of July Celebrations

Nyheter

Krigsveteraner hoppas kunna rädda golfbana

Krigsveteraner bosatta i Washington D.C. samlar in pengar för att behålla sin golfbana som hotas med nedläggning.

Text: Jesper Johansson • 2016-09-13 Uppdaterad 2016-09-13

En grupp amerikanska krigsveteraner kämpar för att rädda en golfbana i Washington D.C.

Enligt Washington Post ska det amerikanska försvarsdepartementet diskutera om den så kallade Old Soldiers Home Golf Course ska fortsätta finansieras eller inte.

Banan är belägen vid US Armed Forces Retirement Home och har funnits sedan 1930.

Niohålaren, som har över 200 medlemmar, ligger fint belägen med vyer över Washington Monument men frågan är hur länge till?

Enligt Pentagons talesperson Eric Pahon förlorar anläggningen pengar och kan inte fortsätta verksamheten med röda siffror.

– Att ge bästa service och bry sig om våra medlemmar och, i det här fallet, våra veteraner är av högsta prioritet. Det är därför vi ser över hur vi kan skapa en hållbar utveckling för golfbanan och klubbens närområde, säger Pahon till Washington Post.

En grupp av medlemmar, som kallar sig Golf Course Guardians, har nu lanserat en fond för att samla in 250 000 dollar (2,1 miljoner kronor) för att kunna hålla banan öppen.

– Vi är alla krigsveteraner som bor här. Vi ber nu om er hjälp genom donationer. Vikten av den här golfbanan går inte att beskriva för de som krigat för det här landet och nu söker lugn och ro under sina år som pensionärer, skriver Ken Faller som är en av veteranerna.

Hittills har kampanjen dragit in 658 dollar (5 590 kronor).

"Golfen har svetsat oss samman"


Text: Jesper Johansson • 2016-09-13
NyheterNyheter
Scroll to Top