money shot

Nyheter

Läsarna: Så går det för golfen i friskvårdsfrågan!

Under hösten ska Högsta förvaltningsdomstolen fatta beslut om golf ska bli avdragsgill. Läsarna på svenskgolf.se/wp tippar utgången.

Text: CM Hellsten • 2016-09-01 Uppdaterad 2016-09-01

Skatterättsnämnden kom i juni fram till att det går att använda friskvårdsbidraget för att spela golf på pay-and-play-banor och hyra golfbollar på drivingrangen.

Skatteverket överklagade beslutet till Högsta förvaltningsdomstolen som förväntas komma med ett slutgiltigt utslag före årsskiftet.

Vad följderna blir reder SGF:s generalsekreterare Gunnar Håkansson ut här:

Den senaste artikeln om friskvårdsbidraget har verkligen engagerat läsarna på svenskgolf.se/wp.

Vid lunchtid på torsdagen hade inlägget på Facebook nått 190 404 människor och delats mer än 1 400 gånger.

Läsarna: Så går det för golfen i friskvårdsfrågan!
Klicka på artikeln för att läsa mer om friskvårdsfrågan.

 

Här är några av läsarnas kommentarer:

“Man undrar varför Skatteverket överklagar”

Man undrar varför Skatteverket överklagar. En myndighet behöver väl inte vara anti en viss verksamhet? De tillåter ju väldigt mycket mysko saker, så varför inte enkel golf? Lagstiftaren är iofs tydlig med att golf, segling, ridning och slalom inte kan ses som en förmån av ringa värde (som det egentligen heter) men här kan man ju släppa lite på tyglarna och golfarna hade väl nästan blivit nöjda?

 “Det skapar arbetstillfällen vilket är en ytterligare fördel för samhället.

Självklart ska golf ses som friskvård och det skapar arbetstillfällen vilket är en ytterligare fördel för samhället. Ridning är ytterligare en aktivitet som bör ses som friskvård och varje häst ger minst 1,5 arbetstillfällen vilket är bra för samhället jag hoppas att man accepterar att golfen är friskvård.

 Vad kan mäta sig med golf?”

“Hur ont jag än har, hur trött jag en är så ger golfen mig så mycket! Mina tankar skingras, jag andas frisk luft, rör på mig i terräng som aldrig blir statisk belastning. Naturen i alla dess skiftningar ger mig skönhet och ro. Utmaningen sporrar och sällskapet förnöjer. Vad kan mäta sig med golf?

 “Jämför antalet idrottsrelaterade skador inom golf och flertalet av dom godkända idrotterna”

“Jämför antalet idrottsrelaterade skador inom golf och flertalet av dom godkända idrotterna och vad dom skadorna kostar samhället. Golf är nog en rätt bra idrott att hålla på med ändå va?”

 

I slutet av artikeln fick läsarna även ta ställning till huruvida de tror att golfen kommer att vinna i Högsta förvaltningsdomstolen.

563 tyckte till.

486 tror på seger för golfen.

 

Hann du inte rösta senast – gör det här nedan!

Pay-and-play och rangekort = skattefri friskvård


Då kommer beslutet om friskvårdsbidraget


Text: CM Hellsten • 2016-09-01
NyheterNyheter
Scroll to Top