Annons
Leva

Proffset satsar på resebranschen

Han har spelat golf i 60 länder och får användning av sin rika erfarenhet i sitt nya jobb. Nu ska Peter Gustavsson sälja golfresor.

Av Karin Klarström • 2015-06-18
Annons

Peter Gustavsson lade proffskarriären på hyllan förra året efter 15 års karriär som spelare. Han har bland annat vunnit på Sydamerikatouren och Challengetouren.

Nu sadlar han om och blir försäljnings- och marknadsföringschef på reseföretaget Golfbooking now.  Under sommaren reser han runt i Sverige och träffar klubbchefer och pros för att i första hand sälja in Spanien och Portugal som resmål för de svenska golfarna.

– Jag har stor nytta av mitt liv som proffs. Jag har spelat golf i 60 länder och jag har bra koll på vad som är en bra bana för en medelhandicappare och vad som inte är bra, säger Gustavsson.

Tidigare i somras var han på Nordea Masters i Skåne för att göra reklam för reseföretaget och för att locka svenska golfare till Spanien och Portugal under golfsemestern.

Vilka är dina tre favoriter bland alla banor du spelat ute i världen?
– Shadow Creek i Las Vegas är en av dem. Den ligger mitt ute i öknen och det är bara sand runtomkring, men sen kommer man in genom en port och det är inte ett grässtrå som ligger fel, det är magiskt.

– En annan favorit är Royal County Down i Nordirland. Det är en makalöst bra bana.

– En annan fräck upplevelse var när jag spelade på Sydamerikatouren förra året. Jag har glömt vad banan heter men den ligger i Guatemala. Vi spelade nedanför en aktiv vulkan och mitt i baksvingen sprutade den ut lava och rök. Det var speciellt.

Annons
Scroll to Top