PGA Catalunya ��r en av anläggningarna i Spanien Peter Gustavsson säljer resor till. Foto: Getty Images

Leva

Proffset satsar på resebranschen

Han har spelat golf i 60 länder och får användning av sin rika erfarenhet i sitt nya jobb. Nu ska Peter Gustavsson sälja golfresor.

Text: Karin Klarström • 2015-06-18

Peter Gustavsson lade proffskarriären på hyllan förra året efter 15 års karriär som spelare. Han har bland annat vunnit på Sydamerikatouren och Challengetouren.

Nu sadlar han om och blir försäljnings- och marknadsföringschef på reseföretaget Golfbooking now.  Under sommaren reser han runt i Sverige och träffar klubbchefer och pros för att i första hand sälja in Spanien och Portugal som resmål för de svenska golfarna.

– Jag har stor nytta av mitt liv som proffs. Jag har spelat golf i 60 länder och jag har bra koll på vad som är en bra bana för en medelhandicappare och vad som inte är bra, säger Gustavsson.

Tidigare i somras var han på Nordea Masters i Skåne för att göra reklam för reseföretaget och för att locka svenska golfare till Spanien och Portugal under golfsemestern.

Vilka är dina tre favoriter bland alla banor du spelat ute i världen?
– Shadow Creek i Las Vegas är en av dem. Den ligger mitt ute i öknen och det är bara sand runtomkring, men sen kommer man in genom en port och det är inte ett grässtrå som ligger fel, det är magiskt.

– En annan favorit är Royal County Down i Nordirland. Det är en makalöst bra bana.

– En annan fräck upplevelse var när jag spelade på Sydamerikatouren förra året. Jag har glömt vad banan heter men den ligger i Guatemala. Vi spelade nedanför en aktiv vulkan och mitt i baksvingen sprutade den ut lava och rök. Det var speciellt.


Text: Karin Klarström • 2015-06-18
LevaNyheter
Scroll to Top