Det är mycket populärt att åka i väg på en golfresa under jul- och nyårshelgerna. Som till Karibien. Foto: Golf Plaisir

En golfresa i julklapp?

Har du svårt att hitta schysta julklappar så här dagarna före? Varför inte ett grönt paket som innehåller sol och golf...

Text: CM Hellsten • 2014-12-22 Uppdaterad 2014-12-22

Nedräkningen till julafton är inne i slutskedet. Runt om i landet trängs folk i butiker för att hitta de bästa klapparna.
Den som vill ge bort en golfrelaterad present behöver inte ens bege sig ut i stressen.
Det räcker att surfa runt i hemmets lugna vrå och leta paket med golfresor.

Johan Kullenberg på Golf Plaisir förklarar att jul- och nyårshelgerna är två av de absolut mest populära veckorna och den som vill vara borta 14 dagar över högtiderna måste boka med väldigt god framförhållning.
– När det gäller jul och nyår så är det färre golfresmål att välja mellan och därför blir totalvolymen lite lägre. Det är främst Kanarieöarna, Marocko, Förenade Arabemiraten och karibiska Tobago som vi säljer under denna period.

Vad har du för julklappstips?
– Första sista-minuten-resan 10-11:e januari och det är till Gran Canaria och Teneriffa som ligger på 1 000 kronors rabatt. Vill man till Tobago så har vi några få platser med 4 000 kronor i rabatt med avresa den 13:e januari.

Jenny Hagman är verkställande direktör på Birdie Golf Tours. Även hon rekommenderar den som vill fira julen på golfbanan i utlandet att vara ute i extremt god tid – upp emot ett år.
Kan du se någon trend att vädret här hemma påverkar jul-försäljningen på något sätt?  Typ, att om det är mycket snö så vill fler iväg?
– Ja, det blir fler sista-minuten-bokningar när vädret är sämre. Tyvärr blir det då svårt att komma iväg över just jul och nyår då det mesta redan är slutsålt, oavsett väder. Om du har råd så finns det dock oftast något att hitta på. Exempelvis så försökte jag hitta ett flyg till Malaga för en kund i dag som ville i väg över nyår och dessa biljetter låg på cirka 12 000 kronor per person.

Vad säljer bäst i juletid?
– De som är ute i god tid vill oftast längre bort och det är dessa flyg som är något dyrare som också går först. Det handlar om Mauritius, Florida, Kanarieöarna samt Dubai.

Anette Nilsson är marknads- och kommunikationschef på Easton Golf.
Hur populärt är det att åka i väg på en golfresa under jul och nyår?
– Det finns ett stort intresse att åka bort från julbestyren. De senaste åren har trenden ökat. Våra jul- och nyårsresor har i stort sett varit fullbokade sedan ett bra tag tillbaka. Bokningen påverkas positivt när det finns många röda dagar över jul och nyår.

Golfaren som vill inleda det nya året utomlands – var ska han eller hon åka?
– Teneriffa eller Marocko. Två varma golfdestinationer i mörka januari. En av våra mest prisvärda golfresor går till Montado, utanför Lissabon i Portugal – 5 990 kronor. I priset ingår flyg, golfbag, transfer, dubbelrum med frukostpension, 4 greenfee samt golfguide.


Text: CM Hellsten • 2014-12-22
LevaNyheter
Rulla till toppen