Meloneras på Kanarieöarna är en populär destination för golfarna. Foto: Golf Plaisir

Vinterns heta golfresor

Runt om i Golfsverige har det varit en magisk sommar med medelhavstemperaturer. Nu börjar dock säsongen på hemmaplan att gå mot sitt slut. Det är dags att planera in en resa utomlands.

Text: CM Hellsten • 2014-08-20 Uppdaterad 2014-08-20

Golf Plaisir, som är Nordens största arrangör av golfresor, meddelade i veckan att de har expanderat till Finland och i fortsättningen blir representerat genom Golf Plaisir Golfmatkat.
Johan Kullenberg är företagets Marketing Manager. Så här säger han om vinterns trender och tendenser:
– Marocko har seglat upp som en extremt het destination. Vi har resmål i Agadir, Casablanca och så Marrakech som vi öppnade upp i somras. Mazagan, som ligger tio mil söder om Casablanca, är riktigt het och säljer riktigt bra – precis som Agadir. Det är bra golfbanor, hotellen håller hög standard och maten är mycket franskinspirerad. Egypten har långt kvar men genom Marocko känner vi att Nordafrika är tillbaka. Det borde rimligtvis innebära att Kanarieöarna går ner, men det gör det inte.

Vad beror det på?
– Kanarieöarna är väletablerat i Golfsverige och resenärerna vet vad de får. Vi har många bra destinationer som Meloneras och Buenavista. Klimatet är perfekt och det finns direktflyg.

Hur viktigt är det med nonstop-resor?
– Det är en fördel. Vi har även direktflyg till Tobago och en annan trend är att det vänt lite från Asien till Karibien med platser som Aruba, Dominikanska Republiken, Jamaica och Kuba. Dessutom har Sydafrika kommit starkt tillbaka.

Bild 1131158
Foto: JACOB SJÖMAN
Resorna till Karibien ökar och där kan man spela golf i Tobago.

Birdie Golf Tours startade upp Förenade Arabemiraten förra året och ser fortfarande en väldigt stark trend med resor till Dubai och väljer nu att expandera i Mellanöstern till grannemiratet Abu Dhabi.
– Man märker på att folk vill vara säkra på bra väder och sedan är det en inte alltför lång resa – det tar sex timmar, säger vd:n Jenny Hagman.

Fler nyheter i vinter?
– Marocko. Marrakech är en fantastisk plats att uppleva och har anläggningar i närheten så att man kan kombinera golfen med stadspulsen. Sedan har vi också Black Mountain i Thailand. Det känns spännande och vi har fått mycket efterfrågan från kunderna. Det är bra flygtider dit, man landar på morgonen och åker hem sent på kvällen och sju nätter räcker gott och väl.

Bild 1131159
Foto: BIRDIE GOLF TOURS
Black Mountain i Thailand är en nyhet på programmet. 

Skånebaserade Easton Golf redovisar en tillväxt för 16:e månaden i rad och ett av de resmål som fått ett uppsving är Turkiet.
– Landet var dominerande ett tag men tappade sedan när folk började åka till andra destinationer i Europa men kvaliteten på banorna och hotellen är bra. Det gör att folk kommer tillbaka, säger Robert Lundgren, verksamhetsansvarig på Easton Golf.

Annars är iberiska halvön fortfarande populärt och portugisiska flygbolaget TAP har numera även en linje från Landvetter till Lissabon.
– Det gör att vi kan erbjuda direktflyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Portugal och Spanien ligger kvar på höga och stabila nivåer. En annan trend är att folk uppskattar golfvärdar på plats. Det räcker inte bara med att hämta en hyrbil på flygplatsen, köra till hotellet, få sina vouchers och sedan spela golf. Många resenärer vill ha lite mer och ta del av planerade utflykter och gemensamma tävlingar.

Bild 1131160
Foto: EASTON GOLF
Numera finns det direktflyg till Lissabon även från Göteborg. Här är Riba Golf.  


Text: CM Hellsten • 2014-08-20
LevaMarockoNyheterPortugalResorTurkiet
Rulla till toppen