Gumbalde i Stånga är en av sex klubbar på den solsäkra ön i Östersjön. Foto: Klubben

Leva

Gotlands banor lockar

En fyrboll damer letar bana på Gotland och ett gäng killar vill lira runt Mälardalen. Golfresandet har börjat även på hemmaplan och frågorna till Reseexperten handlar både om Sverige och Norge plus södra Europa.

Text: Fredrick Månsson • 2014-04-25 Uppdaterad 2019-12-11

Läs alla tips

Intresserad av att veta mer om golfresor? Läs reseexpertens alla frågor och svar om resor över hela världen.

Här hittar du alla frågor & svar.

Fråga ResebloggenVilken bana är den bästa kring Malaga? Hur flyger man enklast till Orlando? Vilka länder är de mest underskattade att spela i?
Ställ dina frågor till vår golfreseexpert Fredrick Månsson som från i år (2015) svarar via Resebloggen.

Mejla på resebloggen@golf.se

FRÅGA: Vi är en fyrboll damer med hcp 9-36 som tänkte spela golf på Gotland i juni. Vi planerar att spela tre ronder på olika banor, så vilka rekommenderar du? Ön är ju inte så stor så vi kan bila kors och tvärs.

SVAR: Den bana som just nu rankas som Sveriges näst bästa är Visby GK och det är egentligen konstigt att den inte är rankad högst. Ligger vackrast i Sverige och har ett bra klubbhus med en lysande restaurang. Den ska ni naturligtvis inte missa. Två andra banor som ni kan passa på att spela är trevliga Gumbalde och Slite, också den trevlig.
(Publicerad 2014-04-25)

 

FRÅGA: Vi är ett gäng killar (20 st) som har vår årliga golfavslutning i september (fredag-söndag). Vi håller oss gärna i Mälardalen och har avverkat Orresta, Nynäshamn, Arlanda och några till. Vi har en budget på runt 3 000 kr/person. Har du några bra idéer?

SVAR: Kallfors utanför Järna. Bra ställe med bra boende, fin mat och därtill en lysande golfbana. Alltid trevligt bemötande och det skulle förvåna mig om er budget på 3 000 kr inte skulle räcka. En annan fining är Frösåker utanför Västerås. Definitivt en av Sveriges bästa anläggningar. Deras nya korthålsbana är så läcker och bra att det finns risk för att ni missar jobbet på måndagen…
(Publicerad 2014-04-25)

 

FRÅGA: Vi är ett gäng gubbar som ska bila till Oslo i slutet på maj och är beredda att lägga pengar på en riktigt bra bana. Vi tänkte också komplettera med en lite mer prisvärd bana. Har du några tips?

SVAR: Personligen tycker jag att Miklagard GK och Oslo GK är de bästa banorna i och runt Oslo. De flesta är eniga om detta då det också finns några banor som inte alls håller måttet kan jag tycka. Särskilt Oslo GK har ryckt upp sig efter sin genomgrundliga renovering för några år sen. Ligger dessutom oerhört vackert som så många andra banor i Norge. En liten bubblare för er kan vara Tyrifjord som ligger i närheten av Utöya. Oerhört vacker bana.
(Publicerad 2014-04-25)

 

FRÅGA: Vi är några grabbar i 25-årsåldern som planerar en golfresa i okt/nov. Vi vill åka till ett område där det även finns lite att göra utanför golfen och ett nattliv som inte helt sover. Vi har kollat på Kanarieöarna som passar oss bra men priset är i högsta laget. Undrar därför hur säkert vädret är i till exempel Costa Blanca som passar bättre i pris. Eller har Belek något att erbjuda förutom golfen?

SVAR: Belek är dött förutom golfen. Det är inget vidare faktiskt även om golfbanorna är fantastiska. Costa Blanca är bra. Det finns många bra banor numera att välja på. Vädret i okt/nov kan visserligen vara lite lynnigt med kalla morgnar men dagarna kan ändå bli varma och kvällarna ljumna. Alicante och Murcia som är de två stora städerna utmed Costa Blanca har ett nattliv året runt. Återkom gärna när ni bestämt er om definitiv reseort så ska jag tipsa om lite roliga banor.
(Publicerad 2014-04-25)

 

FRÅGA: Såg att du skrev att Aroeira var i kass kondition tidigare i år. Har du hört något angående andra banor runt Vilamoura? Ska spela Millenium, Victoria, Old Course, Quinta Do Lago South samt Vale Do Lobo Royal i mitten av maj. Tack för grymt bra tips som du ger! Twitterflödet @fmansson1 roar också!

SVAR: Det var i januari/februari som jag var förbi Aroeira och då var skicket inget vidare. Det kan givetvis ha ändrats tills nu. Banorna nere på Algarvekusten brukar i regel hålla bra kondition och jag har inte hört något som säger annorlunda i nuläget. Av de banor du nämner så är Victoria och Old Course mina favoriter. Missa inte heller Monte Rei om ni har vägarna förbi där. En lysande golfbana om du frågar mig.
(Publicerad 2014-04-25)

Foto Visby GK: Peter Cordén


Text: Fredrick Månsson • 2014-04-25
LevaNyheter
Scroll to Top